Fagus sylvatica

Gewone beuk 2 Beoordelingen
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Gewone beuk

De Fagus sylvatica, ook wel Beukenhaag of Gewone beuk genoemd is een veelgebruikte en makkelijke haagplant. Door middel van snoei is de plant eenvoudig in model te houden. Wanneer deze tuinplant niet gesnoeid zou worden, zou deze uit kunnen groeien tot een grote, imposante boom van zo'n 40 meter hoog! De bladeren van de Fagus sylvatica zijn groen van kleur en glimmend.

Gezien de flinke groei is het raadzaam om de Beukenhaag twee keer per jaar (voorjaar en najaar) te snoeien. De Fagushaag zal er dan met mooist uitzien. De bloemen van de Gewone beuk zijn onopvallend, mannelijke bloemen zijn geel, vrouwelijk bloemen zijn geelgroen.

De Fagus sylvatica stelt weinig eisen aan de boden en groeit zowel in de zon als schaduw. Het beste komt de plant tot zijn recht op een zonnige of half beschaduwde standplaats. Deze Beukenhaag is zeer winterhard. De vruchten van de Fagus sylvatica staan in de volksmond bekend als beukennootjes. De Fagus sylvatica uit het assortiment van Plant & Grow is potgekweekt en kan daardoor het hele jaar door aangeplant worden. De Beukenhaag is een veelgebruikte plant in onze tuinen en mag in een landelijke tuin als omheining zeker niet ontbreken.

De Fagus sylvatica (Gewone beuk) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Fagus sylvatica

Artikelnummer
19
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Fagus (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
30-40 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
400 cm
Bloeikleur
Geel, Groen
Bloeimaand(en)
April, Mei
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 6 per m
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Humusrijke grond, Voedselrijke grond
Toepassing
Groepsbeplanting, Solitair, Haag
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Snelgroeiend
 • Potgekweekt

  Fagus sylvatica Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Fagus sylvatica.
  Fagus sylvatica Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Fagus sylvatica aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 6 stuks per meter op een zonnige tot half beschaduwde standplaats.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Fagus sylvatica heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een haagplant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er veel voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei zorgt de meststof ook dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  De Fagus sylvatica dient minimaal één keer per jaar gesnoeid te worden, maar het mooist is wanneer de plant zo'n twee keer per jaar wordt gesnoeid. De eerste keer kan de haagplant het beste gesnoeid worden in de maand mei/juni. Tegen het einde van de zomer kun je de Fagus sylvatica voor een twee keer (licht) snoeien. Snoei bij voorkeur op een bewolkte dag, de kans op bladverbranding is dan kleiner. Door tijdig te snoeien creëer je een compacte, dichtgegroeide Fagus haag.


  Water geven

  De Fagus sylvatica heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


  Bijzonderheden

  Omdat de Fagus sylvatica planten van Plant & Grow potgekweekt zijn (dus géén kale wortel), kunnen deze jaarrond aangeplant worden. Voor meer informatie, zie kopje 'aanplanten' hierboven.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Fagus sylvatica
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.