Festuca glauca

Blauw schapengras 2 Beoordelingen
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Blauw schapengras

De Festuca glauca, ook wel Blauw schapengras of Berenvel genoemd is een populaire, bladhoudende siergras met een polvormende groeiwijze. De lange, iets overhangende bladsprieten hebben een blauwgrijze tot blauwgroene kleur. In de zomer is de bladkleur intenser dan in de winter. In de maanden mei en juni bloeit de Festuca glauca met bruin-witte tot bruingele bloempluimpjes die sierlijk boven het blad uitsteken. Het blad blijft echter de grootste sierwaarde van deze plant. Uiteindelijk kan de Festuca glauca een hoogte bereiken van zo'n 40 cm hoog en behoord daarmee tot de laagblijvende siergrassen.

De standplaats van de Festuca glauca dient een liefst zonnige (of half beschaduwde) plek in de tuin te zijn op een droge, goed gedraineerde tuingrond die niet al te voedselrijk is. De plant heeft relatief weinig water nodig. Hoe zonniger de standplaats, hoe intenser de kleur van het blad. De Festuca glauca is perfect geschikt voor in heide- en rotstuinen, in borders (als groepsbeplanting) en als potplant. Verder laat het gras zich perfect combineren met andere tuinplanten en vaste planten die goed tegen droogte kunnen. In ons klimaat is de Festuca glauca goed winterhard.

De Festuca glauca (Blauw schapengras) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Festuca glauca

Artikelnummer
193
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Festuca (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
40 cm
Bloeikleur
Bruin, Geel, Wit
Bloeimaand(en)
Mei, Juni
Bladkleur
Blauw, Grijs
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Schrale grond, Luchtige grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Decoratief blad

  Festuca glauca Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Festuca glauca. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Festuca glauca Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Aangezien de Festuca glauca potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een planthoeveelheid van 6 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een zonnige standplaats. Om de aangroei van de plant sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het noodzakelijk om de plant voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  In tegenstelling tot veel andere tuinplanten, groeit de Festuca glauca het beste op niet al te voedselrijke gronden. Bemest dus niet teveel. Jaarlijks één keer per jaar een beetje bemesten is voldoende. Hoewel het misschien onlogisch kan klinken, groeit deze plant juist het beste/mooist wanneer deze niet teveel mest krijgt.


  Snoeien

  In tegenstelling tot veel andere siergrassen, hoeft de Festuca glauca niet of nauwelijks gesnoeid te worden. De plant blijft zonder snoei het beste in model en is daarbij bladhoudend. Met bladhoudend wordt bedoeld dat de Festuca glauca in het najaar en winter niet bovengronds afsterft. Het blad blijft dus gewoon aan de plant zitten. 

  Wel is het zo dat na verloop van tijd (meestal in het najaar) sommige oude(re) bladeren wat bruin kunnen verkleuren. Deze zullen na verloop van tijd (in het voorjaar) zelf van de plant afvallen wanneer de plant weer opnieuw begint uit te lopen. Eventueel kun je de verdorde bladeren in het vroege voorjaar ook zelf uit de plant 'kammen' of voorzichtig uit de plant trekken. Uitgebloeide bloemen kunnen ook pas het beste in het voorjaar weggesnoeid worden.


  Water geven

  De Festuca glauca kan goed tegen warmte en droge periodes. Het siergras heeft in verhouding tot andere tuinplanten relatief weinig water nodig. Dit komt mede omdat de plant van nature voorkomt in relatief zonnige gebieden. Ondanks dat is het raadzaam om bij langdurige droogte de plant toch wat water te geven. Dit voorkomt uitdroging want uiteindelijk heeft toch echt iedere plant water nodig om te kunnen groeien.


  Scheuren

  Het is belangrijk om de Festuca glauca na een jaar om 3 te scheuren. Hierbij wordt de plant in de lente of herfst in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant opgesplitst in meerdere plantdelen, waarbij de oude delen (met name de kern) weggegooid kan worden. De jonge plantdelen die zich in de meeste gevallen aan de buitenkant van het siergras bevinden, kunnen terug geplant worden. Zo blijft de plant jong en vitaal wat je vervolgens terugziet in de groei- en bloeikracht van de plant. Door middel van scheuren/delen kun je ook perfect te groot geworden planten terug in model brengen.


  Bijzonderheden

  In tegenstelling tot vele andere planten, groeit de Festuca het beste in schrale, voedselarme gronden. Bemest dus niet teveel. Daarbij is de bladkleur het mooist wanneer de plant in de volle zon staat.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Festuca glauca
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.