Festuca glauca 'Elijah Blue'

Blauw schapengras 3 Beoordelingen
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Blauw schapengras

De Festuca glauca 'Elijah Blue', ook wel Blauw schapengras of Berenvel genoemd is een bladhoudende siergras met blauwgroen tot grijskleurig, dun blad. In de maanden mei en juni breekt de bloeiperiode aan en verschijnen er groengele (zilverachtige) bloempluimen. Het is een erg gemakkelijke en onderhoudsarme tuinplant. Uiteindelijk bereikt de Festuca glauca 'Elijah Blue' een hoogte van zo'n 25-30 cm. De standplaats dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn. Hoe meer zon het gras krijgt, hoe blauwer het blad zal verkleuren. Op een zonnige standplaats komt de plant dus het beste tot zijn recht.

De Festuca glauca 'Elijah Blue' kan breed worden ingezet. Zo kan de plant toegepast worden in borders, als vakbeplanting (grote groepen bij elkaar), in pot of plantenbak. Omdat het gras droogte erg goed verdraagt is deze plant ook perfect te gebruiken als potplant op zonnige terrassen of balkons. Verder is de Festuca glauca 'Elijah Blue' goed winterhard en laat zich daarbij makkelijke combineren met andere tuinplanten. In de winter is het belangrijk dat de plant niet te nat staat. Zorg dus dat de grond goed luchtig is en waterdoorlatend.

De Festuca glauca 'Elijah Blue' (Blauw schapengras) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Festuca glauca 'Elijah Blue'

Artikelnummer
95
Levertijd
3-6
werkdagen
Geslacht
Festuca (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
30 cm
Bloeikleur
Geel, Groen
Bloeimaand(en)
Mei, Juni
Bladkleur
Blauw, Groen, Grijs
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Schrale grond, Luchtige grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Decoratief blad

  Festuca glauca 'Elijah Blue' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Festuca glauca 'Elijah Blue'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Festuca glauca 'Elijah Blue' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Festuca glauca ‘Elijah Blue’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Zet bij deze soort zo’n 7-9 stuks per m² op een zonnige of half beschaduwde standplaats. Eenmaal geworteld heeft de plant weinig water nodig.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  In tegenstelling tot veel andere planten, groeit de Festuca glauca ‘Elijah Blue’ het beste op niet al te voedselrijke gronden. Bemest dus niet teveel. Jaarlijks één keer per jaar en beetje bemesten is voor deze plant meer dan voldoende. Hoewel het misschien onlogisch kan klinken, groeit de Festuca glauca ‘Elijah Blue’ juist het beste/mooist wanneer deze niet teveel bemesting krijgt.


  Snoeien

  In tegenstelling tot veel andere planten, hoeft de Festuca glauca 'Elijah Blue' niet of nauwelijks gesnoeid te worden. De plant blijft zonder snoei het beste in model en is daarbij bladhoudend. Met bladhoudend wordt bedoeld dat de Festuca glauca 'Elijah Blue' in het najaar en winter niet bovengronds afsterft. Het blad blijft dus gewoon aan de plant zitten. 

  Wel is het zo dat na verloop van tijd (meestal in het najaar) sommige oude(re) bladeren wat bruin kunnen verkleuren. Deze zullen na verloop van tijd (in het voorjaar) zelf van de plant afvallen wanneer de plant weer opnieuw begint uit te lopen. Eventueel kun je de verdorde bladeren in het vroege voorjaar ook zelf uit de plant 'kammen' of voorzichtig uit de plant trekken. Uitgebloeide bloemen kunnen ook pas het beste in het voorjaar weggesnoeid worden.


  Water geven

  De Festuca glauca ‘Elijah Blue’ kan goed tegen warmte en droge periodes. De plant heeft in verhouding tot andere tuinplanten relatief weinig water nodig. Dit komt mede omdat de plant van nature voorkomt in relatief zonnige gebieden. Ondanks dat is het raadzaam om bij langdurige droogte de plant toch wat water te geven. Dit voorkomt uitdroging want uiteindelijk heeft toch echt iedere plant water nodig om te kunnen groeien.


  Scheuren

  Wanneer de Festuca glauca ‘Elijah Blue’ zo’n ± 3 jaar in de tuin staat, moet deze worden gescheurd. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar, in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant in meerdere delen opgesplitst waarbij de jonge, gezonde plantdelen worden terug geplant. Vaak zitten deze aan de buitenkant van de uitgegraven plant. De kern kan in de meeste gevallen worden weggegooid. Deze is te oud waarbij de groeikracht is verdwenen. Door tijdig te scheuren, ook wel delen genoemd hou je de plant jong en vitaal. Hierdoor blijft de plant groei- en bloeikrachtig. Ook te groot geworden planten kunnen op deze manier terug in model gebracht worden.


  Bijzonderheden

  De Festuca glauca ‘Elijah Blue’ groeit het beste op niet al te voedselrijke gronden. Het siergras verdraagt droogte zeer goed. Hoe zonniger de standplaats, hoe intens blauwer het blad.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Festuca glauca 'Elijah Blue'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.