review-ster review-ster review-ster review-ster review-ster 2 Reviews

Festuca glauca

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Decoratief blad


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Festuca glauca 'Elijah Blue'


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 193
Geslacht: Festuca
Uiteindelijke hoogte: 40 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): Mei, Juni
Bladkleur: Blauwgrijs
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten, niet te voedselrijk.
Combi. mogelijkheden: Sedum acre, Salvia nemorosa 'Caradonna'
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Festuca glauca kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Blauw schapengras

De Festuca glauca, ook wel Blauw schapengras genoemd is een bladhoudende siergras met blauwgrijs blad. In de maanden mei en juni bloeit de plant met witte bloemen. Uiteindelijk bereikt de Festuca glauca een hoogte van zo'n 40 cm hoog en behoord daarmee tot de laagblijvende siergrassen.

De standplaats van de Festuca glauca dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn. De plant is perfect geschikt voor in heide- en rotstuinen, (siergrassen) borders en als potplant. Daarnaast is dit siergras een goede winterharde tuinplant.

De Festuca glauca (Blauw schapengras) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Festuca glauca combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Festuca glauca.


€ 3,39
Heuchera 'Caramel' Purperklokje
Purperklokje

Heuchera 'Caramel'

ZonHalfschaduw
 
40cm
€ 1,79
Lithodora diffusa 'Heavenly Blue' Steenzaad
€ 1,39
Acaena microphylla 'Kupferteppich' Stekelnootje


€ 2,09
Acaena 'Blue Haze' Stekelnootje
Stekelnootje

Acaena 'Blue Haze'

ZonHalfschaduw
 
20cm


Verzorging en onderhoud Festuca glauca


Aanplanten

Aangezien de Festuca glauca potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een planthoeveelheid van 6 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een zonnige standplaats. Om de aangroei van de plant sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen.

Na aanplanten en de eerste periode daarna is het noodzakelijk om de plant voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

In tegenstelling tot veel andere tuinplanten, groeit de Festuca glauca het beste op niet al te voedselrijke gronden. Bemest dus niet teveel. Jaarlijks één keer per jaar en beetje bemesten is voldoende. Hoewel het misschien onlogisch kan klinken, groeit deze plant juist het beste/mooist wanneer deze niet teveel mest krijgt.


Snoeien

In tegenstelling tot veel andere planten, hoeft de Festuca glauca niet of nauwelijks gesnoeid te worden. De plant blijft zonder snoei het beste in model en is daarbij bladhoudend. Met bladhoudend wordt bedoeld dat de Festuca glauca in het najaar en winter niet bovengronds afsterft. Het blad blijft dus gewoon aan de plant zitten. 

Wel is het zo dat na verloop van tijd (meestal in het najaar) sommige oude(re) bladeren wat bruin kunnen verkleuren. Deze zullen na verloop van tijd (in het voorjaar) zelf van de plant afvallen wanneer de plant weer opnieuw begint uit te lopen. Eventueel kun je de verdorde bladeren in het vroege voorjaar ook zelf uit de plant 'kammen' of voorzichtig uit de plant trekken. Uitgebloeide bloemen kunnen ook pas het beste in het voorjaar weggesnoeid worden.


Water geven

De Festuca glauca kan goed tegen warmte en droge periodes. De plant heeft in verhouding tot andere tuinplanten relatief weinig water nodig. Dit komt mede omdat de plant van nature voorkomt in relatief zonnige gebieden. Ondanks dat is het raadzaam om bij langdurige droogte de plant toch wat water te geven. Dit voorkomt uitdroging want uiteindelijk heeft toch echt iedere plant water nodig om te kunnen groeien.


Scheuren

Het is belangrijk om de Festuca glauca na een jaar om 3 te scheuren. Hierbij wordt de plant in de lente of herfst in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant opgesplitst in meerdere plantdelen, waarbij de oude delen (met name de kern) weggegooid kan worden. De jonge plantdelen die zich in de meeste gevallen aan de buitenkant van de plant bevinden, kunnen terug geplant worden. Zo blijft de plant jong en vitaal wat je vervolgens terugziet in de groei- en bloeikracht van de plant. Door middel van scheuren/delen kun je ook perfect te groot geworden planten terug in model brengen.


Bijzonderheden

In tegenstelling tot vele andere planten, groeit de Festuca het beste in schrale, voedselarme gronden. Bemest dus niet teveel. Daarbij is de bladkleur het mooist wanneer de plant in de volle zon staat.Reviews over de Festuca glauca

review-ster review-ster review-ster review-ster review-ster   Bjorn
Super kwaliteit (Geplaatst op 10-01-2017)
Super kwaliteit, netjes verpakt, planten doen het goed. Aanrader. Als ik weer planten nodig heb, bestel ik ze hier. Bij het tuincentrum 3x zo veel en die zagen er niet zo goed uit als deze.
review-ster review-ster review-ster review-ster review-ster   Janne
Snel geleverd, goede kwaliteit (Geplaatst op 05-03-2015)
Maandagavond bestelt, woensdag voor de middag al geleverd. Plantjes zijn van erg goede kwaliteit. Bestel nog meer grassen.

Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes