Aangezien de Festuca glauca potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een planthoeveelheid van 6 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een zonnige standplaats. Om de aangroei van de plant sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen.
Na aanplanten en de eerste periode daarna is het noodzakelijk om de plant voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.
In tegenstelling tot veel andere siergrassen, hoeft de Festuca glauca niet of nauwelijks gesnoeid te worden. De plant blijft zonder snoei het beste in model en is daarbij bladhoudend. Met bladhoudend wordt bedoeld dat de Festuca glauca in het najaar en winter niet bovengronds afsterft. Het blad blijft dus gewoon aan de plant zitten.
Wel is het zo dat na verloop van tijd (meestal in het najaar) sommige oude(re) bladeren wat bruin kunnen verkleuren. Deze zullen na verloop van tijd (in het voorjaar) zelf van de plant afvallen wanneer de plant weer opnieuw begint uit te lopen. Eventueel kun je de verdorde bladeren in het vroege voorjaar ook zelf uit de plant 'kammen' of voorzichtig uit de plant trekken. Uitgebloeide bloemen kunnen ook pas het beste in het voorjaar weggesnoeid worden.
De Festuca glauca kan goed tegen warmte en droge periodes. Het siergras heeft in verhouding tot andere tuinplanten relatief weinig water nodig. Dit komt mede omdat de plant van nature voorkomt in relatief zonnige gebieden. Ondanks dat is het raadzaam om bij langdurige droogte de plant toch wat water te geven. Dit voorkomt uitdroging want uiteindelijk heeft toch echt iedere plant water nodig om te kunnen groeien.
Het is belangrijk om de Festuca glauca na een jaar om 3 te scheuren. Hierbij wordt de plant in de lente of herfst in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant opgesplitst in meerdere plantdelen, waarbij de oude delen (met name de kern) weggegooid kan worden. De jonge plantdelen die zich in de meeste gevallen aan de buitenkant van het siergras bevinden, kunnen terug geplant worden. Zo blijft de plant jong en vitaal wat je vervolgens terugziet in de groei- en bloeikracht van de plant. Door middel van scheuren/delen kun je ook perfect te groot geworden planten terug in model brengen.
In tegenstelling tot vele andere planten, groeit de Festuca het beste in schrale, voedselarme gronden. Bemest dus niet teveel. Daarbij is de bladkleur het mooist wanneer de plant in de volle zon staat.