Geranium macrorrhizum 'Spessart'

Ooievaarsbek
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,39
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,79
Va. 6 stuks
€ 2,69
Va. 12 stuks
€ 2,59
Va. 24 stuks
€ 2,49
Va. 96 stuks
€ 2,39

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Ooievaarsbek

De Geranium macrorrhizum 'Spessart', ook wel Ooievaarsbek genoemd is een half wintergroene vaste plant / bodembedekker. De bladeren van de Geranium macrorrhizum 'Spessart' zijn diep ingesneden en de oudere bladeren krijgen een wat rode kleur in het najaar. Daarbij is het blad aromatisch. In de maanden mei, juni en juli bloeit de Geranium macrorrhizum 'Spessart' uitbundig met witroze bloempjes. Deze steken sierlijk boven het bladerdek uit.

De standplaats van de Ooievaarsbek kan wel een zonnige als schaduwrijke plek in de tuin zijn op een goede tuingrond die voldoende luchtig is. De Geranium macrorrhizum 'Spessart' behoord tot de goede winterharde tuinplanten en laat zich goed combineren. Zeer geschikt voor in een border en als vakbepanting (bodembedekker). In grote(re) groepen bij elkaar is de plant het mooist.

De Geranium macrorrhizum 'Spessart' (Ooievaarsbek) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Geranium macrorrhizum 'Spessart'

Artikelnummer
40
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Geranium (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
40 cm
Bloeikleur
Roze, Wit
Bloeimaand(en)
Mei, Juni, Juli
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Onderbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant

  Geranium macrorrhizum 'Spessart' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Geranium macrorrhizum 'Spessart'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Geranium macrorrhizum 'Spessart' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Geranium macrorrhizum ‘Spessart’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 9 stuks per m². De standplaats mag zowel zonnig als schaduwrijk zijn.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Geranium macrorrhizum ‘Spessart’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

  Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Geranium macrorrhizum ‘Spessart’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


  Snoeien

  De Geranium macrorrhizum 'Spessart' is semi-wintergroen (half wintergroen) wat inhoud dat de plant (in de meeste gevallen) al nieuw blad vormt nog voordat alle oude bladeren van de plant af zijn. Dit proces is weersafhankelijk en kan dus per seizoen verschillen.

  In het voorjaar kun je de lelijke/bruine bladeren van de Geranium macrorrhizum 'Spessart' wegsnoeien (snoeischaar). Dit zal zorgen dat de nieuwe, jonge uitlopers (blad) zich sneller ontwikkelen en de plant vervolgens mooi frisgroen uitloopt. Is de plant in zijn geheel niet meer mooi? Snoei dan de vaste plant volledig terug (het blad, niet de stengels). De plant zal ook dan weer volledig opnieuw uitlopen. Ook hiervoor geldt: snoeien in het voorjaar. De afgestorven, bruine bladeren bieden in de winter namelijk bescherming tegen vorst.

  Om nieuwe bloei te stimuleren kun je de uitgebloeide bloemen wegsnoeien. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar.


  Water geven

  De Geranium macrorrhizum ‘Spessart’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Scheuren

  Om ervoor te zorgen dat de Geranium macrorrhizum ‘Spessart’ goed blijft groeien en bloeien is het belangrijk dat de plant na enkele jaren, ± 3 jaar wordt gescheurd. Hiermee wordt bedoeld dat de plant in zijn geheel wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere plantdelen. De kern van de plant kan in de meeste gevallen worden weggegooid. De jonge, gezonde plantdelen zitten in de meeste gevallen aan de buitenkant. Deze dienen weer opnieuw geplant te worden. Dit proces (wat om de 3 jaar herhaalt dient te worden) wat ook wel delen wordt genoemd zorgt ervoor dat de plant jaar in, jaar uit bloei- en groeikrachtig blijft. Het beste tijdstip om de Geranium macrorrhizum ‘Spessart’ te delen is het voorjaar of najaar op een bewolkte dag.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Geranium macrorrhizum 'Spessart'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.