Geranium sanguineum 'Max Frei'

Ooievaarsbek
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind augustus/begin september kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Ooievaarsbek

De Geranium sanguineum 'Max Frei', ook wel Ooievaarsbek genoemd is een bladverliezende, laagblijvende en polvormende vaste plant. Het blad is in verhouding tot veel andere tuingeraniums relatief klein. De bladeren zijn diep ingesneden, vijf tot zevenlobbig en donkergroen van kleur. In het najaar krijgt de plant een mooie herfstverkleuring. In de maanden mei, juni en juli bloeit de Geranium sanguineum 'Max Frei' rijkelijk met karmijnroze bloempjes van zo'n 3 tot 4 cm groot. De Ooievaarsbek is een echte zomerbloeier. Uiteindelijk bereikt de Geranium sanguineum 'Max Frei' een hoogte van zo'n circa 20-25 cm.

De Geranium sanguineum 'Max Frei' staat het liefst op een half beschaduwde plek op een vochthoudende bodem. In de volle zon is ook mogelijk, alleen is het dan extra belangrijk om de plant tijdig water te geven. De grond moet namelijk voldoende vochtig blijven. Deze vaste plant is perfect te gebruiken in een border als groepsbeplanting. Door de bodembedekkende groeiwijze kan de Geranium sanguineum 'Max Frei' ook als bodembedekker worden toegepast. Verder is de Geranium sanguineum 'Max Frei' volledig winterhard en laat zich goed combineren met andere tuinplanten.

De Geranium sanguineum 'Max Frei' (Ooievaarsbek) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Geranium sanguineum 'Max Frei'

Artikelnummer
168
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Geranium (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
25 cm
Bloeikleur
Paars, Roze
Bloeimaand(en)
Mei, Juni, Juli
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Potgekweekt

  Geranium sanguineum 'Max Frei' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Geranium sanguineum 'Max Frei'.
  Geranium sanguineum 'Max Frei' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Geranium sanguineum ‘Max Frei’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 9 stuks per m² op een half beschaduwde (eventueel zonnige) standplaats. Zorg dat de bodem voldoende vochtig blijft.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Geranium sanguineum ‘Max Frei’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er genoeg voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  In het voorjaar (maart) de verdorde en bruine bladeren/plantendelen wegsnoeien. In de zomer kunnen uitgebloeide bloemen worden weggesnoeid om nieuwe bloei te stimuleren. Eventueel kun je de plant in de zomer ook in zijn geheel wat 'trimmen' met een heggenschaar. Hierdoor blijft de Geranium sanguineum ‘Max Frei’ compact van vorm en stimuleert de vorming van nieuw loof en bloemen. 


  Water geven

  Ten opzichte van andere planten, heeft de Geranium sanguineum ‘Max Frei’ een bovengemiddelde waterbehoefte. Dit betekent dat de plant sneller water nodig heeft dan de ‘gemiddelde tuinplant’. Controleer dus bij zonnige, warme dagen of de bodem nog voldoende vochtig is en of de plant geen eerste tekenen van uitdrogingsverschijnselen (slap blad) vertoont. Geef bij voorkeur in de avond water zodat er minder water verdampt en er geen kans is op verbranding van het blad vanwege de felle zon.


  Scheuren

  Om te zorgen dat de Geranium sanguineum ‘Max Frei’ groei- en bloeikrachtig blijft is het raadzaam om de plant na ± 3 jaar te scheuren. Hierbij wordt de plant in zijn geheel uitgegraven, in meerdere delen opgesplitst en vervolgens de jonge, gezonde plantdelen terug geplant. In de meeste gevallen zullen dit de buitenste plantdelen zijn. Oude plantdelen kunnen worden weggegooid. Het scheuren, ook wel delen genoemd kun je het beste doen in het voorjaar of het najaar. De plant bevind zich in deze jaargetijde in een relatief rustigere periode en gaat de energie van de vaste plant sneller naar het wortelgestel.


  Bijzonderheden

  Om de twee jaar wat compost bij de Geranium sanguineum ‘Max Frei’ strooien om het organische gehalte van de bodem te verhogen. Dit verbetert de bodemstructuur wat vervolgens weer positief is voor de groei van de plant.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Geranium sanguineum 'Max Frei'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.