Geranium sanguineum 'Striatum'

Ooievaarsbek
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Ooievaarsbek

De Geranium sanguineum 'Striatum', ook wel Ooievaarsbek genoemd is een bladverliezende vaste plant met een enigszins bodembedekkende groeiwijze. Het vijf tot zevenlobbige blad is diep ingesneden, groen van kleur en licht geurend. In het najaar krijgt het blad een prachtige herfstkleur. In de maanden mei tot en met augustus bloeit de Geranium sanguineum 'Striatum' met roze bloempjes van zo'n 3-4 cm groot die opvallend donkerroze geaderd zijn. Zodra de plant in bloei staat weten vlinders en bijen je zeker te vinden.

De standplaats van de Geranium sanguineum 'Striatum' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een goed doorlaatbare grond. Hierbij leent deze roze-bloeiende vaste plant zich perfect voor in een border als groepsbeplanting of als onderbeplanting. Ook in rotstuinen tussen muurspleten of rotspartijen is de Geranium sanguineum 'Striatum' zeer decoratief. De plant is onderhoudsarm en heeft weinig tot geen last van ziektes en/of plagen. Uiteindelijk bereikt de Geranium sanguineum 'Striatum' een hoogte van zo'n 25 cm hoog en behoord daarmee tot de laagblijvende vaste planten.

De Geranium sanguineum 'Striatum' (Ooievaarsbek) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Geranium sanguineum 'Striatum'

Artikelnummer
248
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Geranium (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
25 cm
Bloeikleur
Roze
Bloeimaand(en)
Mei, Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Onderbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant

  Geranium sanguineum 'Striatum' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Geranium sanguineum 'Striatum'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Geranium sanguineum 'Striatum' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Het aanplanten van de Geranium sanguineum ‘Striatum’ is jaarrond mogelijk zolang het op 't moment van planten maar niet vriest of sneeuwt. Dit jaarrond aanplanten kan omdat de plant potgekweekt is en daardoor al een goed ontwikkeld wortelgestel heeft. Voor een juiste plantdichtheid adviseren wij om bij een potmaat van 9x9 cm zo'n ± 9 stuks per m2 aan te houden op een zonnige of half schaduw plek in de tuin.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam om de grondbewerking (en plantinstructies) op te volgen. Dit komt de groei en bloei van de plant ten goede.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Geranium sanguineum ‘Striatum’ kan het beste 2 keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de plant met name in het voorjaar en zomer hard groeit, is er op dat moment een grote behoefte aan voeding. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels rondom de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de mineralen vrijgelaten.

  Het tijdig bemesten van de Geranium sanguineum ‘Striatum’ zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogt het de vitaliteit van de plant, vermindert het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur


  Snoeien

  Snoei uitgebloeide bloemen van de Geranium sanguineum ‘Striatum’ direct weg. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemen en de energie van de vaste plant gaat dan niet verloren. Afgestorven stengels, bladeren en takken kun je het beste pas in het voorjaar zo'n 2 - 5 cm boven de grond terugsnoeien. Deze beschermen de plant van nature namelijk tegen vorst in de winter. Eventueel kan de plant in het najaar ook al wat ingekort worden, maar snoei de plant niet in het najaar al tot enkele centimeters boven de grond terug.


  Water geven

  De Geranium sanguineum ‘Striatum’ heeft een normale waterbehoefte. Dit houdt in de praktijk in dat de plant alleen bij aanhoudende droogte water moet krijgen. Het is hierbij raadzaam om in dat geval de vaste plant in een keer veel water te geven dan iedere dag een klein beetje. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is dit beter aangezien de plant bij droogte zo ook wordt gestimuleerd zelf op zoek te gaan naar water in de bodem.

  Wanneer de Geranium sanguineum ‘Striatum’ net is aangeplant is het wel raadzaam om (bijna) dagelijks water te geven, zeker bij aanhoudende droogte.


  Scheuren

  Om ervoor te zorgen dat de Geranium sanguineum ‘Striatum’ goed blijft groeien en bloeien is het belangrijk dat de plant na enkele jaren, ± 3 jaar wordt gescheurd. Hiermee wordt bedoeld dat de plant in zijn geheel wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere plantdelen. De kern van de plant kan in de meeste gevallen worden weggegooid. De jonge, gezonde plantdelen zitten in de meeste gevallen aan de buitenkant. Deze dienen weer opnieuw geplant te worden. Dit proces (wat om de 3 jaar herhaalt dient te worden) wat ook wel delen wordt genoemd zorgt ervoor dat de plant jaar in, jaar uit bloei- en groeikrachtig blijft. Het beste tijdstip om de Geranium sanguineum ‘Striatum’ te delen is het voorjaar of najaar op een bewolkte dag.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Geranium sanguineum 'Striatum'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.