Geum chiloense 'Mrs Bradshaw'

Nagelkruid
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Nagelkruid

De Geum chiloense 'Mrs Bradshaw', ook wel Nagelkruid genoemd is een prachtige semi-groenblijvende vaste plant met een compacte, polvormende groeiwijze. Het gelobde blad is donkergroen van kleur en aan de randen getand. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Geum chiloense 'Mrs Bradshaw' met halfgevulde rode bloemen. Deze prachtige bloempjes groeien aan bloemstelen en steken sierlijk boven het bladerdek uit. De uiteindelijke hoogte van de Geum chiloense 'Mrs Bradshaw' bedraagt zo'n 60 cm.

Deze groenblijvende vaste plant staat het liefst op een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin op een voedzame en vochthoudende bodem. Het Nagelkruid vergt weinig onderhoud en behoord tot de goede winterharde tuinplanten. De plant leent zich perfect voor in een border en komt als groepsbeplanting het beste tot zijn recht. Daarbij laat de Geum chiloense 'Mrs Bradshaw' zich goed combineren met andere planten. 

De Geum chiloense 'Mrs Bradshaw' (Nagelkruid) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Geum chiloense 'Mrs Bradshaw'

Artikelnummer
81
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Geum (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
60 cm
Bloeikleur
Rood
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Gemakkelijke plant
 • Rijkbloeiend

  Geum chiloense 'Mrs Bradshaw' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Geum chiloense 'Mrs Bradshaw'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Geum chiloense 'Mrs Bradshaw' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Geum chiloense ‘Mrs Bradshaw’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 9 stuks per m² op een zonnige standplaats of half beschaduwde standplaats.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Geum chiloense ‘Mrs Bradshaw’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de vaste plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er genoeg voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  De Geum chiloense ‘Mrs Bradshaw’ is een semi-groenblijvende plant maar dient toch gesnoeid te worden. Na de bloeiperiode kun je de uitgebloeide bloemen wegsnoeien. Snoei hierbij de gehele bloemstengel weg. Dit zorgt voor een fris ogende vaste plant en stimuleert tevens de vorming van nieuwe bloemknoppen. Hoewel de plant semi-groenblijvend is kunnen sommige (oudere) bladeren na verloop van tijd bruin worden. Snoei deze in het voorjaar weg met een snoeischaar. Let hierbij op dat je het nieuwe, frisgroene loof niet beschadigd.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Geum chiloense ‘Mrs Bradshaw’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond.


  Scheuren

  Om een bloei- en groeikrachtige plant te behouden is het belangrijk om de Geum chiloense ‘Mrs Bradshaw’ tijdig te verjongen. Wij adviseren om de plant na enkele jaren (± 2-3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. De kern van de plant is in de meeste gevallen het minst mooi en plant deze dan ook niet terug. Kies de jongste en mooiste plantendelen (meestal de buitenkant) en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de vaste plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar, bij voorkeur op een bewolkte dag.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Geum chiloense 'Mrs Bradshaw'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.