Geum coccineum 'Borisii'

Nagelkruid
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Nagelkruid

De Geum coccineum 'Borisii', ook wel Nagelkruid genoemd is een semi-bladhoudende vaste plant met een compacte groeiwijze. De plant heeft sierlijke bladeren: het harige blad is gelobd en aan de rand getand, voelt zacht aan en is groen van kleur. Boven het bladerdek vormen zich in de maanden juni, juli en augustus bloemstengels waaraan zich schitterende oranje bloempjes vormen. De Geum coccineum 'Borisii' is rijkbloeiend en zeer decoratief. De volwassen hoogte inclusief bloem bedraagt zo'n 40-50 cm, het bladerdek bereikt een hoogte van circa 20-25 cm.

De Geum coccineum 'Borisii' staat het liefst op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin en groeit op vrijwel iedere voedzame bodem. Het is een schitterende vaste plant voor in een border (als randbeplanting) en erg mooi in combinatie met andere tuinplanten. Met name de rood of geel-bloeiende vaste planten in combinatie met Geum coccineum 'Borisii' is erg mooi, maar andere kleuren kan ook goed. Daarnaast heeft het Nagelkruid weinig onderhoud nodig, geen last van ziekte en ongedierte en is in ons klimaat goed winterhard.

De Geum coccineum 'Borisii' (Nagelkruid) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Geum coccineum 'Borisii'

Artikelnummer
82
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Geum (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
50 cm
Bloeikleur
Oranje
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus, September
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant

  Geum coccineum 'Borisii' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Geum coccineum 'Borisii'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Geum coccineum 'Borisii' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  De Geum coccineum ‘Borisii’ is potgekweekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

  Wij adviseren om ongeveer 9 stuks per m2 (bij een potmaat van 9x9 cm) te zetten op een zonnige en/of half beschaduwde standplaats. Om te zorgen dat de Geum coccineum ‘Borisii’ goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je die te vinden zijn op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Geum coccineum ‘Borisii’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

  Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Geum coccineum ‘Borisii’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


  Snoeien

  De Geum coccineum ‘Borisii’ is een semi-groenblijvende plant maar dient toch gesnoeid te worden. Na de bloeiperiode kun je de uitgebloeide bloemen wegsnoeien. Snoei hierbij de gehele bloemstengel weg. Dit zorgt voor een fris ogende vaste plant en stimuleert tevens de vorming van nieuwe bloemknoppen. Hoewel de plant semi-groenblijvend is kunnen sommige (oudere) bladeren na verloop van tijd bruin worden. Snoei deze in het voorjaar weg met een snoeischaar. Let hierbij op dat je het nieuwe, frisgroene loof niet beschadigd.


  Water geven

  De Geum coccineum ‘Borisii’ dient bij aanhoudende droogte tijdig water te krijgen. Hierbij geldt, hoe warmer en zonniger de standplaats (eventueel in combinatie met wind), hoe sneller de bodem uitdroogt en dus hoe sneller de plant water nodig heeft. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Vang je regenwater op in de tuin? Gebruik dan dit water om kosten te besparen en het milieu minder te belasten.


  Scheuren

  Om te zorgen dat de Geum coccineum ‘Borisii’ groei- en bloeikrachtig blijft is het raadzaam om de vaste plant na ± 3 jaar te scheuren. Hierbij wordt de plant in zijn geheel uitgegraven, in meerdere delen opgesplitst en vervolgens de jonge, gezonde plantdelen terug geplant. In de meeste gevallen zullen dit de buitenste plantdelen zijn. Oude plantdelen kunnen worden weggegooid. Het scheuren, ook wel delen genoemd kun je het beste doen in het voorjaar of het najaar. De plant bevind zich in deze jaargetijde in een relatief rustigere periode en gaat de energie van de plant sneller naar het wortelgestel.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Geum coccineum 'Borisii'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.