Gypsophila repens 'Alba'

Kruipend gipskruid
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
1,99
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,39
Va. 6 stuks
€ 2,29
Va. 12 stuks
€ 2,19
Va. 24 stuks
€ 2,09
Va. 96 stuks
€ 1,99

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Kruipend gipskruid

De Gypsophila repens 'Alba', ook wel Kruipend gipskruid genoemd is een semi-wintergroene en laagblijvende vaste plant met een bossige tot tapijtvormende groeiwijze. Hierbij leent de plant zich perfect voor in een border (zowel in groepsbeplanting of randbeplanting), in rotstuinen, cottage tuin of tussen muurtjes en rotspartijen. Het kleine blad is lansvormig en grijsgroen van kleur. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Gypsophila repens 'Alba' uitbundig met kleine witte, stervormige bloempjes.

De standplaats van de Gypsophila repens 'Alba' dient een zonnige, eventueel half beschaduwde plek in de tuin te zijn een goed doorlaatbare tuingrond. Voorkeur gaat uit naar een kalkhoudende grond maar is niet noodzakelijk. Vanwege zijn kruipende groeiwijze van de Gypsophila repens 'Alba' ook als bodembedekker worden toegepast. Uiteindelijk bereikt het Kruipend gipskruid een hoogte van zo'n 15 tot 20 cm. Hierbij laat de plant zich makkelijk combineren met andere tuinplanten en is onderhoudsarm. Daarbij is de Gypsophila repens 'Alba' volledig winterhard en heeft weinig last van ziektes.

De Gypsophila repens 'Alba' (Kruipend gipskruid) bestelt u voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Gypsophila repens 'Alba'

Artikelnummer
250
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Gypsophila (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
15 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant

  Gypsophila repens 'Alba' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Gypsophila repens 'Alba'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Gypsophila repens 'Alba' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voor de Gypsophila repens ‘Alba’ dient de plantafstand per vierkante meter zo’n 9 stuks te zijn (bij een potmaat van 9x9 cm). Hierbij verlangt de plant naar een liefst zonnige, eventueel half beschaduwde standplaats. Omdat de plant potgekweekt is kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden.

  Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk dat er géén mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Gypsophila repens ‘Alba’ twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met kans op bladverbranding.

  Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de plant goed kan gebruiken omdat de Gypsophila repens ‘Alba’ met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. De tuinplant is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


  Snoeien

  De Gypsophila repens ‘Alba’ is semi-wintergroen (half wintergroen) wat inhoud dat de plant (in de meeste gevallen) al nieuw blad vormt nog voordat alle oude bladeren van de plant af zijn. Dit proces is weersafhankelijk en kan dus per seizoen verschillen.

  In het voorjaar kun je de lelijke/bruine twijgen van de Gypsophila repens ‘Alba’ wegsnoeien (gebruik hiervoor een snoeischaar). Dit zal zorgen dat de nieuwe, jonge uitlopers (blad) zich sneller ontwikkelen en de plant vervolgens mooi frisgroen uitloopt. Is de plant in zijn geheel niet meer mooi? Snoei dan de plant volledig terug tot enkele centimeters boven de grond. De plant zal ook dan weer volledig opnieuw uitlopen. Ook hiervoor geldt: snoeien in het voorjaar. De afgestorven, bruine bladeren bieden in de winter namelijk bescherming tegen vorst.

  Om nieuwe bloei te stimuleren kun je de uitgebloeide bloemen van deze vaste plant direct wegsnoeien. Gebruik hiervoor een scherpe snoeischaar of heggenschaar.


  Water geven

  De Gypsophila repens ‘Alba’ heeft een normale waterbehoefte. Dit houdt in de praktijk in dat de plant alleen bij aanhoudende droogte water moet krijgen. Het is hierbij raadzaam om in dat geval de vaste plant in een keer veel water te geven dan iedere dag een klein beetje. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is dit beter aangezien de plant bij droogte zo ook wordt gestimuleerd zelf op zoek te gaan naar water in de bodem.

  Wanneer de Gypsophila repens ‘Alba’ net is aangeplant is het wel raadzaam om (bijna) dagelijks water te geven, zeker bij aanhoudende droogte.


  Scheuren

  Om de Gypsophila repens ‘Alba’ in goede conditie te houden is het belangrijk om de plant na zo’n 3 jaar te scheuren, ook wel opsplitsen of delen genoemd. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar in zijn geheel uitgegraven en gesplitst in meerdere plantdelen. De oude plantdelen kunnen het beste worden verwijdert (en worden weggegooid). De jonge, gezonde plantdelen (meestal aan de buitenste delen van de plant) kunnen opnieuw worden terug geplant. Op deze manier hou je de plant groei- en bloeikrachtig en voorkom je dat deze wegvalt in de tuin. Daarnaast kan met deze methode de Gypsophila repens ‘Alba’ worden vermeerderd.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Gypsophila repens 'Alba'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.