Gypsophila repens 'Rosea'

Kruipend gipskruid
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
1,99
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,39
Va. 6 stuks
€ 2,29
Va. 12 stuks
€ 2,19
Va. 24 stuks
€ 2,09
Va. 96 stuks
€ 1,99

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Kruipend gipskruid

De Gypsophila repens 'Rosea', ook wel Kruipend gipskruid genoemd is een bodembedekkende en wintergroene vaste plant. Het blad is groen grijs van kleur en de bloeiperiode is vanaf juni tot en met augustus. Hierbij vormen zich kleine roze tot witroze bloempjes. De maximale hoogte van de plant komt uit op zo'n 10 cm hoog. Hierdoor is de Gypsophila repens 'Rosea' goed te gebruiken als randbeplanting in een border.

Gypsophila repens 'Rosea' dient op een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te staan. Aangezien het Kruipend gipskruid oorspronkelijk uit berggebieden komt, leent deze vaste plant zich perfect voor in rotstuinen. De Gypsophila repens 'Rosea' is een zeer winterharde vaste plant.

De Gypsophila repens 'Rosea' (Kruipend gipskruid) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Gypsophila repens 'Rosea'

Artikelnummer
83
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Gypsophila (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
10 cm
Bloeikleur
Roze
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen, Grijs
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 12 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant

  Gypsophila repens 'Rosea' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Gypsophila repens 'Rosea'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Gypsophila repens 'Rosea' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Gypsophila repens ‘Rosea’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 12 stuks per m² op een zonnige tot half beschaduwde standplaats.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Gypsophila repens ‘Rosea’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om met een meststof te gebruiken die zo’n 3 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

  Meststoffen die 3 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Gypsophila repens ‘Rosea’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


  Snoeien

  In tegenstelling tot veel andere planten, hoeft de Gypsophila repens ‘Rosea’ niet of nauwelijks gesnoeid te worden. De plant blijft zonder snoei het beste in model en is daarbij wintergroen. Met wintergroen wordt bedoeld dat de Gypsophila repens ‘Rosea’ in het najaar en winter niet bovengronds afsterft. Het blad blijft dus gewoon aan de vaste plant zitten. Na verloop van tijd kunnen sommige oude bladeren wel wat bruin worden. Deze kunnen het beste in het voorjaar of najaar met een snoeischaar weggesnoeid worden. Uitgebloeide bloemen kunnen na de bloei direct worden weggesnoeid, maar dit is niet noodzakelijk.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Gypsophila repens ‘Rosea’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.


  Scheuren

  Het is belangrijk om de Gypsophila repens ‘Rosea’ na een jaar om 3 te scheuren. Hierbij wordt de plant in de lente of herfst in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant opgesplitst in meerdere plantdelen, waarbij de oude delen (met name de kern) weggegooid kan worden. De jonge plantdelen die zich in de meeste gevallen aan de buitenkant van de plant bevinden, kunnen teruggeplant worden. Zo blijft de plant jong en vitaal wat je vervolgens terugziet in de groei- en bloeikracht van de plant. Door middel van scheuren/delen kun je ook perfect te groot geworden planten terug in model brengen.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Gypsophila repens 'Rosea'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.