Gypsophila (Gipskruid/Bruidssluier)

De Gypsophila, ook wel Gipskruid (of Bruidssluier) genoemd is een geslacht uit de Anjerfamilie (Caryophyllaceae). Het geslacht bestaat voornamelijk uit éénjarige en meerjarige kruidachtige (vaste) planten. De botanische naam is afgeleid van de Griekse woorden gupos, wat 'krijt' betekend en philos, wat 'liefhebbend' betekend. Dit komt omdat de Gypsophila over het algemeen een kalkminnende grond prefereert, echter groeien de Gipskruidplanten die als tuinplant worden gebruikt ook goed op gewone, neutrale gronden. Van nature komen de Gipskruid planten die Plant & Grow aanbied voor rondom het Middellandse Zeegebied, Zuidoost-Europa en West-Siberië.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
100 cm
15 cm
Kruipend gipskruid
Gypsophila repens 'Alba'
1
99
Va.
40 cm
Aanbieding
10 cm
Kruipend gipskruid
Gypsophila repens 'Rosea'
uitverkocht

De Gipskruid planten uit het assortiment kunnen onderverdeeld worden onder de struikvormige (Gysophila paniculata) en laagblijvende, zodevormende (Gypsophila repens) vaste planten. De Gysophila paniculata heeft een opgaande en polvormende groeiwijze die een hoogte van bereiken van zo'n 100 cm. Deze soort heeft over het algemeen blauwgroen blad dat zeer fijn is en daarbij rijkelijk bloeit met ontelbaar veel witte of roze bloempjes in de maanden juli en augustus. De Gypsophila repens heeft een meer kruipende groeiwijze en wordt slechts 10-20 cm hoog. In de breedte kan de plant wel flink uitbreiden. De bloeikleur varieert van witroze tot licht paars in de zomermaanden.

De standplaats van de Gypsophila dient een zonnige, eventueel half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een liefst voedselrijke en doorlatende bodem. Hoewel het Gipskruid kalkgronden goed verdraagt, groeit deze vaste plant ook goed op neutrale gronden. Het Gipskruid kan worden toegepast in borders, zowel in grote als kleine groepjes bij elkaar. De meer laagblijvende soorten zijn uitermate geschikt voor in rotstuinen. Alle soorten in het assortiment van Plant & Grow zijn goed winterhard binnen ons klimaat en worden met aangroeigarantie bij je thuisbezorgd.

 

Gypsophila kopen bij Plant & Grow

De Gypsophila is een decoratieve, luchtige vaste plant waar je lang plezier van hebt. Wacht niet langer en bestel het Gipskruid vandaag nog in onze webshop. Na bestelling worden binnen slechts 1 tot 5 werkdagen de Gypsophila planten al bij je thuisbezorgd, vers vanaf de kweker en met aangroeigarantie.

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.