Hakonechloa (Hakonegras)

Hakonegras (Hakonechloa) planten bestellen
De Hakonechloa, in het Nederlands Hakonegras genoemd is een prachtige siergras soort en is een geslacht uit de grassenfamilie (Poaceae). Van nature komt dit gras voor in Oost-Azië, maar doet het in ons klimaat ook goed. Wel is het zo dat de plant enige tijd nodig heeft om zich te vestigen en in het begin niet al te snel groeit.

Meer informatie


 
€ 3,49
Hakonechloa macra Hakonegras
 
 
40 cm
€ 3,49
Hakonechloa macra 'Aureola' Hakonegras
 
 
40 cm

Het duurt enige tijd (enkele jaren) voordat de Hakonechloa zijn volle omvang heeft bereikt. Desondanks is het zeker de moeite waard om hiervoor geduld te hebben want het Hakonegras heeft uiteindelijk een sierlijke, overhangende groeiwijze met prachtige 'bamboe-achtige' bladeren. De groeiwijze is polvormend en woekert niet.

Afhankelijk van de cultivar, verschild de bladkleur van de Hakonechloa. Sommige zijn wat bont en wit gestreept. In de herfst verkleurd het blad naar een prachtige goudrode tot oranjegele kleur. De bloeiperiode breekt aan in de maanden augustus en september maar deze is vrij onopvallend. Het blad is de grootste sierwaarde van het Hakonegras. De Hakonechloa staat het liefst op een half beschaduwde standplaats op een waterdoorlatende grond. Een zonnige standplaats zou ook kunnen, maar dan is het belangrijk dat de bodem voldoende vochtig blijft. Wanneer het siergras zijn volwassen stadium heeft bereikt, heeft de plant een hoogte van zo'n 40 cm.

Omdat het Hakonegras niet wintergroen is, sterft de plant in het najaar en winter bovengronds af. Snoei deze afgestorven bladeren pas in het vroege voorjaar weg. Deze beschermen de plant namelijk tegen invriezen. De Hakonechloa is goed als borderplant te gebruiken en als randbeplanting langs bijvoorbeeld een terras of grindpad. Ook voor in Oosterse tuinen is de Hakonechloa perfect te gebruiken. Na bestelling in onze webshop wordt het Hakonegras rechtstreeks vanuit de kwekerij geleverd en op een zorgvuldige en snelle manier (gratis) bij je thuisbezorgd.

 

Hakonechloa kopen bij Plant & Grow

Wacht niet langer en bestel het Hakonegras vandaag nog in onze webshop. Binnen 1 tot 4 werkdagen wordt de Hakonechloa bij je thuisbezorgd, vers vanaf de kweker en met aangroeigarantie.

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?
Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes
Wij zijn gecertificeerd!

Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice


Onze socials
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies