Hedera helix 'Green Ripple'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Snelgroeiend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Hedera hibernica


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 23
Geslacht: Hedera
Uiteindelijke hoogte: 600 cm
Bloeikleur: Geel, Groen
Bloeimaand(en): September, Oktober
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Onderbeplanting, Haag, Schutting, Muur, Hekwerk, Talud
Winterhardheid: Zeer
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Terugsnoeien tot gewenste lengte in het voorjaar en najaar.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Klimop

De Hedera helix 'Green Ripple', ook wel Klimop genoemd is een klimopsoort met diep ingesneden, puntvormige bladeren met grijze nerven. De Hedera helix 'Green Ripple' heeft een wat kleiner blad dan de Hedera helix.

In de volwassenheid stadium kan de klimop geelgroene bloemen vormen in maanden september en oktober, waarna zich uiteindelijk zwarte besjes zullen ontwikkelen. Aangezien de Hedera helix 'Green Ripple' in de meeste tuinen regelmatig wordt gesnoeid zal de plant niet zo snel bloeien.

De Hedera helix 'Green Ripple' is toepasbaar als klimplant, haagplant en bodembedekker. Hierbij groeit de plant zowel op een zonnige als schaduwrijke standplaats. De Hedera helix 'Green Ripple' is een zeer winterharde tuinplant en doet hij goed op vrijwel iedere grondsoort.

De Hedera helix 'Green Ripple' (Klimop) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Hedera helix 'Green Ripple' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Hedera helix 'Green Ripple'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.


Verzorging en onderhoud Hedera helix 'Green Ripple'


Aanplanten

Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Hedera helix ‘Green Ripple’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Hedera helix ‘Green Ripple’ op een zonnige, half beschaduwde of schaduwrijke plaats in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 6 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Hedera helix ‘Green Ripple’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er veel voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


Snoeien

De Hedera helix 'Green Ripple' groeit hard, maar is door middel van snoei goed in model te houden. In de meeste tuinsituaties moet de Hedera helix 'Green Ripple' jaarlijks (bij)gesnoeid worden. Voorkom rigoureuze snoei door de plant (indien nodig) minimaal 2 keer per jaar te snoeien (voorjaar en zomer). Wanneer de Klimop als bodembedekker wordt ingezet betekent dit dat de randen van de borders (uitstekende twijgen) gesnoeid dienen te worden om een strak geheel te vormen.

Als klimplant kun je naar wens de te ver uitgelopen twijgen terugsnoeien. Wacht hier niet te lang mee: hoe langer de hechtwortels tijd hebben om zich ergens aan te vestigen, hoe lastiger ze los te krijgen zijn.


Water geven

De Hedera helix ‘Green Ripple’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.Reviews over de Hedera helix 'Green Ripple'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes