Helianthemum 'Amabile Plenum'

Zonneroosje
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,39
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,79
Va. 6 stuks
€ 2,69
Va. 12 stuks
€ 2,59
Va. 24 stuks
€ 2,49
Va. 96 stuks
€ 2,39

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Zonneroosje

De Helianthemum 'Amabile Plenum', ook wel Zonneroosje genoemd is een laagblijvende semi-wintergroene vaste plant (half heester). Het is een rijk bloeiende plant met een kruipende groeiwijze waardoor de plant ook als bodembedekker toegepast kan worden. Het blad is langwerpig, groengrijs van kleur en licht behaard. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Helianthemum 'Amabile Plenum' rijkelijk met scharlakenrode tot oranjerode, iets was roze bloempjes. Na de bloei de uitgebloeide bloemen wegsnoeien om nieuwe bloei te stimuleren. Deze vaste plant is perfect te gebruiken voor in een border of rotstuin. Uiteindelijk bereikt het Zonneroosje een hoogte van zo'n 25 cm.

De standplaats van de Helianthemum 'Amabile Plenum' dient een zonnige plek in de tuin te zijn, eventueel is een half beschaduwde plek ook mogelijk. De plant groeit op vrijwel iedere waterdoorlatende bodem, waarbij de voorkeur uitgaat naar een kalkrijke grond. De plant laat zich goed combineren met andere tuinplanten en heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. Helianthemum 'Amabile Plenum' is redelijk goed winterhard, maar bij strenge vorst mag de plant wat extra bescherming krijgen.

De Helianthemum 'Amabile Plenum' (Zonneroosje) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Helianthemum 'Amabile Plenum'

Artikelnummer
814
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Helianthemum (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
25 cm
Bloeikleur
Oranje, Rood
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen, Grijs
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Licht kalkrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Voorkomt onkruid

  Helianthemum 'Amabile Plenum' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Helianthemum 'Amabile Plenum'.
  Helianthemum 'Amabile Plenum' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  De Helianthemum ‘Amabile Plenum’ is potgekweekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

  Wij adviseren om ongeveer 9 stuks per m2 (bij een potmaat van 9x9 cm) te zetten op een zonnige standplaats. Om te zorgen dat de Helianthemum ‘Amabile Plenum’ goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je welke te vinden zijn op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Helianthemum ‘Amabile Plenum’ heeft een (onder)gemiddelde mestbehoefte. Om te zorgen dat de plant goed blijft groeien adviseren wij om de plant in het voorjaar en zomer een beetje te bemesten met een (organische) meststof. Gebruik hiervoor meststoffen die een werkingsduur hebben van zo’n 4 maanden zodat in deze periode alle voedingstoffen worden vrijgegeven. 

  Bemest de plant hierbij in de maanden maart (eerste keer) en juni (tweede keer). Strooi hierbij de mestkorrels niet in de plant, maar tussen de plant op de bodem. Indien er op korte termijn geen regen wordt voorspelt kun je het beste zelf even lichtjes water geven. De mestkorrels zullen zodra ze in contact komen met vocht de eerste voedingstoffen vrij laten komen.


  Snoeien

  Uitgebloeide bloemen van de Helianthemum 'Amabile Plenum' kunnen het beste zo snel mogelijk worden weggesnoeid. Dit stimuleert de vorming van nieuwe bloemknoppen waarbij alle energie van de plant optimaal wordt benut. Omdat de Helianthemum 'Amabile Plenum' semi-groenblijvend is, sterft de de plant in het najaar en winter deels bovengronds af (afhankelijk van het weer). De afgestorven plantdelen kun je het beste in het voorjaar wegsnoeien. Deze delen beschermen de plant in de winter nog tegen vorst. Door ze in het voorjaar weg te snoeien kunnen nieuwe uitlopers beter en sneller tot ontwikkeling komen.


  Water geven

  De Helianthemum ‘Amabile Plenum’ heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


  Bijzonderheden

  Door middel van stekken (kruidachtige delen met hieltje) kan de plant vermeerdert worden.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Helianthemum 'Amabile Plenum'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.