Heuchera micrantha 'Palace Purple'

Purperklokje 1 Beoordeling
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Purperklokje

De Heuchera micrantha 'Palace Purple', ook wel Purperklokje genoemd is een veelgebruikte, makkelijke en populaire vaste plant. De decoratieve hartvormige bladeren zijn roodpaars tot roodgroen van kleur en aan de rand gekarteld. Door het opvallende blad (bronskleurig tot purperrood) kunnen mooie kleurcontrasten worden gecreëerd in tuin.

Hoewel het blad de grootste sierwaarde vertegenwoordigd, bloeit de Heuchera micrantha 'Palace Purple' ook nog sierlijk met witte, pluimvormige bloemen (trosjes). De bloeiperiode breekt aan in de maanden juni, juli en augustus. De uiteindelijk hoogte van de Heuchera micrantha 'Palace Purple' komt uit op zo'n circa 50-60 cm. Daarbij groeit de plant vrij hard.

Om bladverbranding te voorkomen kan de Heuchera micrantha 'Palace Purple' het beste op een half beschaduwde plek in de tuin worden gezet, liefst op een doorlatende humusrijke grond. Hoe zonniger de standplaats, hoe belangrijker het is dat de bodem vochtig blijft. De kans op bladverbranding in combinatie met een droge grond is namelijk groter. Het Purperklokje is een goede winterharde tuinplant en kan perfect gebruikt worden voor in een border. Deze sterke vaste plant laat zich ook eenvoudig combineren met andere tuinplanten en heeft weinig onderhoud nodig. 

De Heuchera micrantha 'Palace Purple' (Purperklokje) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Heuchera micrantha 'Palace Purple'

Artikelnummer
84
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Heuchera (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
50 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Paars
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant
 • Decoratief blad

  Heuchera micrantha 'Palace Purple' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Heuchera micrantha 'Palace Purple'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Heuchera micrantha 'Palace Purple' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Aangezien de Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een planthoeveelheid van 6 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een half beschaduwde standplaats. Om de aangroei van de plant sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het noodzakelijk om de plant voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te houden is het belangrijk dat er géén mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met kans op bladverbranding.

  Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de plant goed kan gebruiken omdat de Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. De plant is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


  Snoeien

  Snoei de plant in het voorjaar pas tot 10 cm boven de grond terug, net voordat de plant begint met uitlopen. De afgestorven plantdelen van de Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ vormen in de winter van nature namelijk een beschermlaag bij vorst. Eventueel kan de plant ook al in het najaar wat teruggesnoeid worden, maar dan adviseren wij de vaste plant nooit helemaal terug te snoeien zoals je dat in het voorjaar zou doen. Hiermee is de kans op vorstschade namelijk groter.

  In de zomer kun je de uitgebloeide bloemen eruit snoeien. Naast dat dit zorgt voor een mooiere en fris-uitziende plant stimuleert dit tevens de vorming van nieuwe bloemknoppen.


  Water geven

  Bij aanhoudende droogte is het belangrijk om de Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ tijdig water te geven. Dit voorkomt uitdroging van de plant en verkleint de kans op bladverbranding, zeker op een zonnige standplaats. Geeft hierbij de plant bij voorkeur in een keer rijkelijk water dan iedere dag een klein beetje. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is dit beter aangezien dit de plant stimuleert om ook zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Staat de plant in pot? Dan zal de (pot)grond sneller uitdrogen en heeft de plant ook sneller water nodig.


  Scheuren

  Wanneer de Heuchera micrantha ‘Palace Purple’ zo’n ± 3 jaar in de tuin staat, moet deze worden gescheurd. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar, in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant in meerdere delen opgesplitst waarbij de jonge, gezonde plantdelen worden terug geplant. Vaak zitten deze aan de buitenkant van de uitgegraven plant. De kern kan in de meeste gevallen worden weggegooid. Deze is te oud waarbij de groeikracht is verdwenen. Door tijdig te scheuren, ook wel delen genoemd hou je de plant jong en vitaal. Hierdoor blijft de plant groei- en bloeikrachtig. Ook te groot geworden planten kunnen op deze manier terug in model gebracht worden.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Heuchera micrantha 'Palace Purple'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.