Aangezien de Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een plantafstand van 1 stuk per vierkante meter (aantal per m2). De standplaats mag zowel zonnig als schaduwrijk zijn. Om de aangroei van de heester sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen.
Na aanplanten en de eerste periode daarna is het noodzakelijk om de plant voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.
Snoei de Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ in het voorjaar (ergens tussen eind maart en medio april) tot zo'n 30 cm boven de grond terug. Deze rijkbloeiende heester bloeit op 1-jarig hout. Zodra de sierheester is gesnoeid zullen de knoppen aan de stengels snel uitlopen en in datzelfde jaar nog voor de prachtige 'sneeuwballen' zorgen in de zomer. In het najaar zou je eventueel wel al vast de uitgebloeide bloemen weg kunnen snoeien, maar dit is niet noodzakelijk. Gebruik voor het snoeien van de Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ een scherpe snoeischaar.
Ten opzichte van andere planten, heeft de Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ een bovengemiddelde waterbehoefte. Dit betekent dat de plant sneller water nodig heeft dan de ‘gemiddelde tuinplant’. Controleer dus bij zonnige, warme dagen of de bodem nog voldoende vochtig is en of de plant geen eerste tekenen van uitdrogingsverschijnselen vertoont. Bij de Hydrangea arborescens ‘Annabelle’ zie je dit heel duidelijk aangezien het blad slap gaat hangen (zeker wanneer de plant in de volle zon staat). Geef bij voorkeur in de avond of vroege ochtend water (indien mogelijk opgevangen regenwater).
De bloemen van de Hydrangea arborescens 'Annabelle' kunnen, in combinatie met regen topzwaar worden waardoor de plant wat uit elkaar kan vallen. Dit is eenvoudig op te lossen door de plant wat ondersteuning te geven. Dit kan door middel van bijvoorbeeld plantensteunen maar eigen creatieve oplossingen bieden vaak ook het gewenste resultaat. Denk aan bijvoorbeeld bamboestokken met bindbuis die de plant bij elkaar houdt of tuingaas die op een hoogte van zo'n 75 cm horizontaal wordt gespannen (waar de stengels doorheen groeien en dus niet om kunnen vallen).