Hypericum calycinum

Hertshooi 1 Beoordeling
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Hertshooi

De Hypericum calycinum, ook wel Hertshooi genoemd is een halfwintergroene, bodembedekkende vaste plant. De bladeren zijn ovaalvormig en groen van kleur. In de maanden juli, augustus en september bloeit de plant rijkelijk met prachtige gele bloemen tot wel 6 cm groot. De bloemen zijn daarbij erg geliefd onder de vlinders, hommels en bijen. Het is een veelgebruikte plant die zich eenvoudig laten combineren met andere tuinplanten. Door middel van ondergrondse uitlopers verspreid de Hypericum calycinum zich in de tuin maar woekert hierbij niet heel erg.

De Hypericum calycinum dient op een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te staan op een waterdoorlatende bodem. Droge gronden worden over het algemeen ook goed verdragen. Uiteindelijk bereikt de plant een volwassen hoogte van van zo'n 30 cm. De plant is zeer geschikt voor in een border (grote groepen bij elkaar) en is daarbij goed winterhard.

De Hypericum calycinum (Hertshooi) bestel je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Hypericum calycinum

Artikelnummer
85
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Hypericum (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
30 cm
Bloeikleur
Geel
Bloeimaand(en)
Juli, Augustus, September
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Onderbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Groenblijvend
 • Trekt bijen aan

  Hypericum calycinum Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Hypericum calycinum. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Hypericum calycinum Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Het aanplanten van de Hypericum calycinum is jaarrond mogelijk zolang het op 't moment van planten maar niet vriest of sneeuwt. Dit jaarrond aanplanten kan omdat de plant potgekweekt is en daardoor al een goed ontwikkeld wortelgestel heeft. Voor een juiste plantdichtheid adviseren wij om bij een potmaat van 9x9 cm zo'n ± 9 stuks per m2 aan te houden op een zonnige plek in de tuin.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Voordat je begint met aanplanten, is het echter wel raadzaam om de grondbewerking (en plantinstructies) op te volgen. Dit komt de groei en bloei van de plant ten goede.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Hypericum calycinum kan het beste 2 keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de plant met name in het voorjaar en zomer hard groeit, is er op dat moment een enorme behoefte aan voeding. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels rondom de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de mineralen vrijgelaten.

  Het tijdig bemesten van de Hypericum calycinum zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogt het de vitaliteit van de plant, vermindert het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur.


  Snoeien

  De Hypericum calycinum kan het beste in het voorjaar (maart) tot circa 10 cm boven de grond worden teruggesnoeid. De plant loopt dan weer frisgroen uit en bevorderd de toekomstige bloei. Hoewel de plant bladhoudend is, verkleurd het blad vaak wel in de winter. Door te snoeien verwijder je meteen deze bladeren. Het terugsnoeien kan door middel van een snoeischaar, maar voor grotere oppervlakte (in vakbeplanting) kan ook een heggenschaar worden gebruikt. Snoei altijd in het voorjaar. Bij strenge winters kan de Hypericum calycinum namelijk wat invriezen. Deze ingevroren delen snoei je dan vervolgens in het voorjaar weg.


  Water geven

  De Hypericum calycinum heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de vaste plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de tuinplant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de Hypericum calycinum om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien. Geef bij voorkeur vroeg in de ochtend of later op de avond water om verdamping zoveel mogelijk te beperken.


  Bijzonderheden

  De Hypericum calycinum kan wat gevoelig zijn voor de schimmel Melampsora hypericorum (Hypericumroest) wat zorgt voor aangetast blad. Hoewel de plant hier niet aan dood gaat en het niet altijd te voorkomen is (deels ook weersafhankelijk), kun je de kans verkleinen door de weerstand van de plant zo goed mogelijk te houden. Dus goede grondbewerking, tijdig bemesten en water geven en zorg dat de planten niet te dicht op elkaar staan. Verwijder tevens tijdig afgevallen bladeren en verwijder aangetast blad of twijgen om verdere verspreiding te voorkomen. In de meeste gevallen loopt de plant dan weer frisgroen uit. Bij (aanhoudende) extreme gevallen zou u chemische bestrijding kunnen overwegen.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Hypericum calycinum
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.