Hypericum (Hertshooi)

Hertshooi (Hypericum) planten bestellen
De Hypericum, ook wel Hertshooi genoemd is een struik of kruidachtige (vaste) plant en is daarbij een geslacht uit de hertshooifamilie (Hypericaceae). Er bestaan ongeveer 400 verschillende soorten Hypericum die verspreid over de hele wereld voorkomen. Opvallend is dat de Hertshooi zich goed heeft aangepast aan de leefomgeving en daardoor in verschillende ecosystemen kunnen groeien. Hierdoor zijn er grote verschillen ontstaan binnen het Hypericum geslacht wat betreft de voorkeur van standplaats, grondsoort en waterbehoefte. Daarbij leent de ene soort zich perfect als bodembedekker en de andere weer beter als solitaire struik. In Nederland en België zijn er diverse Hertshooi soorten die in het wild voorkomen, maar deze (onder)soorten worden in de meeste gevallen niet als tuinplant gebruikt.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
30 cm
1 Review
uitverkocht
40 cm
uitverkocht

De Hertshooi die wij in onze tuinen gebruiken zijn veelal half-wintergroen en bloeien met gele bloemen. Ze groeien het beste op een zonnige of half beschaduwde plek op een normale tot vochthoudende maar waterdoorlatende grond. Door middel van uitstoelende wortels verspreid de Hypericum zich in de tuin, zonder daarbij te gaan woekeren. Helaas is de Hertshooi wel wat gevoelig voor roest, een aantasting van het blad waarbij zich bruinrode sporenhoopjes op het blad vormen. Gelukkig kan deze aantasting gemakkelijk (eventueel preventief) bestreden worden. Desondanks is het een erg geliefde en mooie tuinplant waar je lang plezier van kunt hebben en een plekje verdient in een vaste planten border.

De Hypericum leent zich perfect als randbeplanting voor in een border of als bodembedekker. Ook als onderbeplanting kan de Hertshooi worden gebruikt, zolang de plant maar enkele uren zon per dag krijgt. Gebruik je de Hertshooi als onderbeplanting bij grote bomen en heesters, dan is het belangrijk dat de grond voldoende vochtig blijft. Vooral in de zomer onttrekken deze grote bomen en heesters veel water, dus let op dat de Hypericum niet uitdroogd. Hoewel de Hertshooi ook medicinaal gebruikt kan worden, levert Plant & Grow de Hypericum uitsluitend als decoratieve tuinplant.

Plant & Grow levert uitsluitend Hypericum soorten die goed groeien in ons klimaat. Na bestelling worden binnen enkele werkdagen de Zwenkgras planten al bij je thuisbezorgd. Om beschadiging aan planten te voorkomen, verpakken wij al onze Hypericum planten op een zorgvuldige en stevige manier zodat de kwaliteit blijft behouden. Omdat wij volledig achter ons product staan, geven wij aangroeigarantie op ons gehele assortiment Schapengras planten.

 

Hypericum kopen bij Plant & Grow

Bij Plant & Grow kun je de Hertshooi gemakkelijk online bestellen. Onze kwekers selecteren na bestelling de mooiste planten uit de kwekerij zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit. De planten worden vervolgens zorgvuldig verpakt en geleverd. Binnen 1 tot 5 werkdagen heb je de Hypericum planten al in huis!

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.