Ilex crenata 'Golden Gem'

Chinese hulst
Hoogte plant bij levering
20-30 cm | Ø 17cm Pot
Prijs
8,99
m
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 9,99
Va. 6 stuks
€ 9,49
Va. 12 stuks
€ 8,99

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Chinese hulst

De Ilex Crenata 'Golden Gem', ook wel Chinese hulst genoemd is een wintergroene heester die zich perfect leent als haagplant, groepsbeplanting (als wolk) of als solitair. De glanzende bladeren zijn geelgroen van kleur en ovaalvormig tot elliptisch. Van nature heeft de plant een opgaande tot brede groeiwijze. In de maanden mei en juni bloeit de Ilex Crenata 'Golden Gem' met onopvallende witte bloempjes. Na de bloei verschijnen er kleine zwarte besjes die later in het jaar weer erg geliefd zijn bij vogels. De plant is in ons klimaat volledig winterhard en heeft geen bijzondere verzorging nodig.

De Ilex Crenata 'Golden Gem' dient op een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te staan en kan een volwassen hoogte bereiken van zo'n 100-120 cm. Door middel van snoei is de plant makkelijk op gewenste hoogte houden. De Ilex Crenata 'Golden Gem' kan daardoor ook als haagplant worden gebruikt, al groeit deze cultivar iets minder hard dan de groenbladige varianten. Daarbij kan de plant ook perfect gebruikt worden als solitaire heester in een border of als potplant. In Oosterse tuinen wordt de Ilex Crenata 'Golden Gem' veel gebruikt voor vormsnoei.

De Ilex crenata 'Golden Gem' (Chinese hulst) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Ilex crenata 'Golden Gem'

Artikelnummer
105
Levertijd
3-6
werkdagen
Geslacht
Ilex (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande tot bossige groeiwijze
Hoogte plant bij levering
20-30 cm Ø 17cm Pot
Volwassen hoogte plant
120 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Mei, Juni
Bladkleur
Geel, Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 4 per m
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot, Haag
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Groenblijvend
 • Potgekweekt

  Ilex crenata 'Golden Gem' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Ilex crenata 'Golden Gem' .
  Ilex crenata 'Golden Gem' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Bij een potmaat van Ø 9 cm dient het aantal planten per strekkende meter zo'n 6 stuks te zijn. Ga je voor de grotere potmaat (Ø 17 cm), dan kun je het beste 4 stuks per strekkende meter aanhouden. Hierbij verlangt de Ilex Crenata 'Golden Gem' naar een liefst zonnige of half beschaduwde standplaats. Schaduwrijke plekken verdraagt de plant ook redelijk goed. Omdat de Ilex Crenata 'Golden Gem' potgekweekt is, kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden.

  Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de groei en ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk de bodem voldoende vochtig te houden.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  95
  Per st.

  Om de plant bloei- en groeikrachtig te houden is het belangrijk dat je de Ilex crenata ‘Golden Gem’ op tijd bemest. Het beste is om de plant 2 keer per jaar te bemesten: één keer in het voorjaar (maart/april) en een keer in de zomer (juni/juli). Gebruik hierbij een meststof die in 120 dagen alle voedingsstoffen heeft vrijgegeven. Met name in de lente en de zomermaanden groeit de plant hard en heeft op dat moment dan ook een flinke behoefte aan voedingstoffen.

  Door dus twee keer per jaar tijdig te bemesten voorkom je dat de plant een mesttekort krijgt en minder vatbaar wordt voor ziekte en plagen. De meststof zorgt namelijk ook dat de vitaliteit van de plant toeneemt.


  Snoeien

  De Ilex crenata 'Golden Gem' is door middel van snoei goed in model te houden. Snoei bij voorkeur twee keer per jaar. De eerste keer eind mei, de tweede keer begin september (tot gewenste hoogte). Door regelmatig te snoeien krijg je uiteindelijk een mooie, compacte plant omdat het snoeien het vertakken van de Hulst stimuleert. Je kunt de Ilex crenata 'Golden Gem' het beste snoeien met een scherpe snoeischaar of heggenschaar, liefst op een bewolkte dag.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Ilex crenata ‘Golden Gem’ uitdroogt is het raadzaam om de haagplant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  95
  Per st.
  Potgrond compact
  44
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Ilex crenata 'Golden Gem'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.