Imperata cylindrica

  • Jaarrond te planten
  • Gemakkelijke plant
  • Decoratief blad


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Imperata cylindrica 'Red Baron'


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 782
Geslacht: Imperata
Uiteindelijke hoogte: 50 cm
Bloeikleur: Groen, Wit
Bloeimaand(en): Juni, Juli
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
9 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Plantenbak
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:In het voorjaar verdorde bladeren en stengels wegknippen.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Japans bloedgras

De Imperata cylindrica, ook wel Japans bloedgras genoemd is een laagblijvende en bladverliezende siergras. Door de grote populariteit van het de roodbladige variant (Imperata cylindrica 'Red Baron') is deze soort bijna vergeten. In het voorjaar loopt de Imperata cylindrica uit met frisgroene bladeren en breid zich sterk en snel uit door middel van ondergrondse wortelstokken. 

Zodra de nieuwe uitlopers met het puntje net boven de grond uitkomen, zijn ze flijmscherp. Gebruik dus bij het tuinieren altijd handschoenen om wondjes te voorkomen. Zodra de jonge scheuten verder uitlopen is het 'gevaar' geweken. Hoewel het Japans bloedgras in de maanden juni en juli (onopvallend) bloeit, is het blad van het Japans bloedgras de grootste sierwaarde. 

De standplaats van de Imperata cylindrica dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Droge gronden worden beter verdragen dan zware, natte gronden. Hierbij is het gras perfect te gebruiken in een border, Oosterse tuinen en als kuipplant. Uiteindelijk bereikt het Bloedgras een hoogte va zo'n 50 cm.

Indien de plant te breed uitgroeit is het belangrijk om de wortelstokken tijdig te verwijderen om woekeren van het Japans bloedgras te voorkomen. Verder laat de Imperata zich makkelijk combineren met andere tuinplanten (bijvoorbeeld Salvia, Verbena of Echinops) en verdraagt temperaturen tot - 20ºC.

De Imperata cylindrica (Japans bloedgras) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Imperata cylindrica combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Imperata cylindrica.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Imperata cylindrica

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes