Juniperus horizontalis 'Prince of Wales'

  • Jaarrond te planten
  • Potgekweekt
  • Voorkomt onkruid


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Juniperus communis 'Repanda'


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 156
Geslacht: Juniperus
Uiteindelijke hoogte: 20 cm
Aantal planten: ± 
3 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Zeer
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Alle grondsoorten
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

De Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Canadese jeneverbes

De Juniperus horizontalis 'Prince of Wales', ook wel Canadese jeneverbes genoemd is een bladhoudende conifeer met groen tot groenblauwe, schubvormige bladeren. In de winter verkleuren deze naar een wat bronsachtige tot wijnrode kleur.

Aangezien de Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' een bossige en laagblijvende groeiwijze heeft kan deze conifeer ook perfect als bodembedekker worden toegepast. In groepsbeplanting komt deze heester dan ook het beste tot zijn recht. 

De standplaats van de Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een goed doorlatende bodem. Uiteindelijk bereikt deze Juniperus een hoogte van zo'n 20 cm. De breedte daarin tegen kan oplopen tot circa 150 cm. De Canadese jeneverbes is zeer winterhard en heeft weinig onderhoud nodig.

De Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' (Canadese jeneverbes) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Juniperus horizontalis 'Prince of Wales' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Juniperus horizontalis 'Prince of Wales'.


€ 9,99
Chamaecyparis obtusa 'Nana Gracilis' Schijncipres


Verzorging en onderhoud Juniperus horizontalis 'Prince of Wales'


Aanplanten

Aangezien de Juniperus horizontalis ‘Prince of Wales’ potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een planthoeveelheid van 3 stuks per vierkante meter. Zet de conifeer hierbij op een zonnige of half beschaduwde standplaats op een liefst voedselrijke grond. Om de aangroei van de plant sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen.

Na aanplanten en de eerste periode daarna is het noodzakelijk om de conifeer voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Juniperus horizontalis ‘Prince of Wales’ kan het beste twee keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (3-4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de conifeer met name in het voorjaar en zomer groeit is er op dat moment een behoefte aan voldoende voedingstoffen. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels rondom de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de mineralen vrijgelaten.

Het tijdig bemesten van de Juniperus horizontalis ‘Prince of Wales’ zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogt het de vitaliteit van de plant, vermindert het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur.


Snoeien

De Juniperus horizontalis ‘Prince of Wales’ is het mooist wanneer deze niet (of nauwelijks) wordt gesnoeid. De conifeer blijft dan het mooiste in model. Wat je weg zou kunnen snoeien zijn beschadigde takken of plantdelen die bijvoorbeeld te ver over het terras of pad zijn gegroeid.


Water geven

De Juniperus horizontalis ‘Prince of Wales’ heeft een normale waterbehoefte. Dit houdt in de praktijk in dat de plant alleen bij aanhoudende droogte water moet krijgen. Het is hierbij raadzaam om in dat geval de conifeer in een keer veel water te geven dan iedere dag een klein beetje. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is dit beter aangezien de plant bij droogte zo ook wordt gestimuleerd zelf op zoek te gaan naar water in de bodem.

Wanneer de Juniperus horizontalis ‘Prince of Wales’ net is aangeplant is het wel raadzaam om(bijna) dagelijks water te geven, zeker bij aanhoudende droogte.Reviews over de Juniperus horizontalis 'Prince of Wales'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes