Klimplanten

Klimplanten kopen kan voordelig online bij Plant & Grow. Bekijk hieronder ons volledige assortiment klimplanten, van groenblijvende klimplanten tot snelgroeiende soorten.

Meer informatie

Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Aanbieding
400 cm
2,39
2
19
Va.
Populair
500 cm
2 Reviews
1
99
Va.
Populair
1000 cm
1 Review
Ierse klimop
Hedera hibernica
1,79
1
99
Va.
500 cm
10
99
Va.
Populair
750 cm
uitverkocht
Populair
600 cm
uitverkocht
Populair
500 cm
uitverkocht
500 cm
uitverkocht
300 cm
1 Review
Geelbonte klimop
Hedera helix 'Goldchild'
uitverkocht
300 cm
uitverkocht
400 cm
uitverkocht
250 cm
1 Review
uitverkocht
Rechtstreeks van de kweker
Aangroei garantie
250 cm
uitverkocht
250 cm
Winterjasmijn
Jasminum nudiflorum
uitverkocht
Populair
1000 cm
uitverkocht

Klimplanten online kopen, rechtstreeks uit de kwekerij

Online klimplanten kopen tegen een scherpe prijs? Bekijk dan nu ons ruime assortiment aan (groenblijvende) klimmers. Alle planten komen vers van de kweker en zijn daardoor van hoogwaardige kwaliteit. Iedere soort uit de collectie van Plant & Grow is potgekweekt, waardoor ze snel aanslaan in je tuin. Geef je schutting, pergola of muur kleur met de klimplanten van Plant & Grow! In de collectie van Plant & Grow vind je klimplanten die ook voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Met behulp van onze zoekfunctie vind je eenvoudig en snel de juiste klimplant voor in je tuin! Wacht niet langer en koop vandaag nog online je klimplanten bij Plant & Grow.

 

Wat zijn klimplanten?

Een klimplant is, zoals de naam al doet vermoeden, een tuinplant die de hoogte in groeit tegen een schutting, muur of pergola aan. De plant 'klimt' zich een weg omhoog waarbij we onderscheid maken tussen zelfhechtende klimmers en rankende klimplanten. Zelfhechtende klimplanten hebben geen steun nodig om ergens tegenaan te groeien. Een rankende klimplant heeft wel ondersteuning nodig (bijvoorbeeld een klimrek of gaaspaneel). De ranken die de klimplant vormt moeten zich ergens aan kunnen hechten. De klimplant kan dus perfect gebruikt worden om verticale elementen in de tuin kleur en sfeer te geven. Hierdoor is de plant ook perfect geschikt voor in kleine tuinen of patio's. Daarnaast is de klimplant geschikt om privacy te creëren in de tuin (denk aan een hekwerk wat begroeid kan worden). Sommige klimplanten zoals de Hedera kunnen ook als bodembedekker worden toegepast. Er zijn klimplanten voor in de schaduw maar ook voor in de volle zon.

 

Soorten klimplanten

Klimplanten zijn er in verschillende soorten en maten. De groenblijvende klimplant is erg geliefd aangezien ze het gehele jaar door voor kleur zorgen in de tuin. De bekendste en meest gebruikte zijn klimop planten. Dit is een snelgroeiende en winterharde klimplant die weinig onderhoud nodig heeft. Plant & Grow biedt hierin verschillende soorten klimop soorten. Voor wie opzoek is naar klimplanten met bloemen zal al snel uitkomen op de Blauweregen en Trompetklimmer. Beide soorten zijn bloeiende klimplanten die erg mooi zijn over/tegen een schutting of pergola. Daarbij zijn deze klimplanten goed te gebruiken voor in de volle zon. De Blauweregen zorgt voor een romantische sfeer in de tuin en is in ons klimaat volledig winterhard.

 

Standplaats van de klimplant

De standplaats van de klimplant is afhankelijk van soort klimplant. De meeste bloeiende klimplanten komen het beste tot zijn recht op een zonnige of eventueel half beschaduwde standplaats. De meeste Hedera planten kunnen zowel in de zon als de schaduw. Zorg ten alle tijden dat de bodembewerking op de juiste manier is verricht. De bodem moet voldoende diep zijn omgespit, doorlatend zijn en voldoende vruchtbaar. Zorg dus voor voldoende humus (compost) in de bodem en bemest jaarlijks twee maal met Pokon Bio Tuinmest.

 

Groenblijvende klimplanten

Er zijn klimplanten die in de herfst en winter zijn blad verliezen, maar er zijn ook soorten die het hele jaar door wintergroen zijn. Het grote voordeel van groenblijvende klimplanten is dat ze het hele jaar door voor kleur zorgen in de tuin. Ook om privacy in de tuin te creëren zijn deze de groenblijvende klimmers zeer geschikt.

 

Hedera kopen

Hedera planten zijn een van de populairste en meest verkochte tuinplanten. Het zijn groenblijvende, winterharde en snelgroeiende klimplanten die zich goed lenen om bijvoorbeeld een groene schutting te creëren. Klimop hecht zich makkelijk tegen een schutting of muur en is daarbij snelgroeiend. Plant & Grow levert diverse soorten klimop: van volledig groenbladige soorten tot klimop planten met een bonte (gele) bladrand. Alleen volwassen Hedera planten raken die niet gesnoeid worden raken in bloei. Aangezien wij de klimop planten meestal jaarlijks terugsnoeien (dit kan het beste in het voorjaar en najaar) zullen ze in onze tuinen nauwelijks bloemen geven. Omdat de Klimop in pot wordt opgekweekt kun je het hele jaar door Hedera kopen en aanplanten.

 

Wanneer klimplanten aanplanten?

De klimplanten van Plant & Grow kunnen jaarrond aangeplant worden. Dit komt omdat alle soorten die in onze webshop worden aangeboden in pot worden opgekweekt. Hierdoor hebben alle klimplanten soorten een sterk ontwikkeld wortelgestel. Je bent dus niet meer afhankelijk van bepaalde aanplant-seizoenen. De klimplant kan op ieder moment worden aangeplant, met uitzondering wanneer de bodem bevroren is. Zijn de temperaturen in de winter boven het vriespunt, dan kan er dus gewoon aangeplant worden.

 

Klimplanten bestellen bij Plant & Grow

Alle klimplanten die Plant & Grow levert komen rechtstreeks van de kweker. Hierdoor ben je verzekerd van de beste kwaliteit tuinplanten. Na ontvangt van betaling worden de klimplanten al binnen één tot vijf werkdagen bij je thuisbezorgd. Eventueel kunnen de planten ook bij een van de 1.600 DPD afhaalpunten worden bezorgd (handig wanneer je overdag vaak niet thuis bent). Alle klimplanten worden zorgvuldig en stevig ingepakt zodat transport naar onze klanten zonder kwaliteitsverlies kan plaatsvinden.

Betaalmethodes

Wij zijn gecertificeerd!
Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.