Laburnum watereri 'Vossii'

  • Jaarrond te planten
  • Rijkbloeiend
  • Potgekweekt
Laburnum watereri 'Vossii' | Gouden regen als boom
  • Laburnum watereri 'Vossii' | Gouden regen als boom
  • Laburnum watereri 'Vossii' | Gouden regen
  • Laburnum watereri 'Vossii' | Gouden regen (12L pot)

Bookmark and ShareTijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 547
Geslacht: Laburnum
Uiteindelijke hoogte: 600 cm
Bloeikleur: Geel
Bloeimaand(en): April, Mei
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats zon
Toepassing: Border, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Zo min mogelijk, liefst alleen dode takken wegknippen. Wanneer je de Laburnum in model wilt snoeien kun je het beste zo snel mogelijk de jonge scheuten wegknippen. Wanneer grote, dikke takken worden afgezaagd bestaat de kans op rotting dus tijdig snoeien is een must.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Gouden regen

De Laburnum watereri 'Vossii', beter bekent als de Gouden regen is een bladverliezende heester die voorkomt als meerstammige struik maar ook als kleine boom. Het blad is groen van kleur en 3-tallig, eirond tot ovaalvormig en zo'n 10-15 cm groot. De jonge scheuten en twijgen zijn groen van kleur, de oudere takken hebben een meer bruingroene kleur. De Laburnum watereri 'Vossii' is een van de sterkste en mooiste cultivars binnen zijn soort.

In de maanden april en mei bloeit de Gouden regen zeer rijkelijk met gele, hangende bloemtrossen van wel 25 cm lang en zijn hiermee beduidend groter dan andere binnen zijn soort. Ook produceert deze Gouden regen minder peulen dan andere soortgenoten. Ondanks dat heeft deze prachtige heester / kleine boom ook een keerzijde: de gehele plant en dan met name de zwarte peulen zijn giftig. Pas dus op met kleine kinderen.

De standplaats van de Laburnum watereri 'Vossii' dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Hierbij leent deze sierheester / kleine boom zich perfect voor in een border als solitaire heester. Eventueel kan de Gouden regen ook als leiboom worden gebruikt of voor het maken van bogen. Met name in Engeland worden hele loofgangen gemaakt van deze tuinplant. Onder de juiste omstandigheden kan de Laburnum watereri 'Vossii' een hoogte bereiken van zo'n 600 cm. Jonge scheuten laten zich nog makkelijk terugsnoeien maar probeer zo min mogelijk te snoeien (zie snoei instructie). Daarnaast is de Gouden regen goed winterhard en geschikt voor in zowel grote als kleine tuinen.

De Laburnum watereri 'Vossii' (Gouden regen) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow en wordt als struikvorm geleverd (zie productfoto).


Gerelateerde tuinplanten

Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Laburnum watereri 'Vossii'

Nog geen reviews toegevoegd