Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.
Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ op een zonnige (eventueel half beschaduwde) plaats in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 9 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.
De Lavandula angustifolia 'Hidcote' dient twee keer per jaar gesnoeid te worden. De eerste keer eind maart, begin april. Snoei de plant niet helemaal kaal of te ver in het oude hout, er bestaat dan namelijk een kans dat de Lavendel niet meer uitloopt. Snoei de Lavandula angustifolia 'Hidcote' net boven het kale hout terug. Gebruik hierbij een scherpe snoeischaar of heggenschaar.
Eind augustus/begin september dienen de uitgebloeide Lavendelbloemen weggesnoeid te worden. Hier mogen een klein beetje de jonge scheuten (het blad) net onder de uitgebloeide bloemaren meegenomen worden. Deze snoei is bedoeld om de plant weer terug in model te krijgen (compact). Snoei in ieder geval nooit in augustus/september de plant in zijn geheel terug, deze twijgen beschermen de plant bij vorst in de winter.
De Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ heeft een gemiddelde waterbehoefte, al verdraagt de plant droogte redelijk goed. Bij aanhoudende droogte wel tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.