Lavandula angustifolia 'Hidcote'

Lavendel 1 Beoordeling
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Lavendel

Een van de bekendste tuinplanten, de Lavandula angustifolia 'Hidcote', ook wel Lavendel genoemd. Hoewel er in de vakantielanden velden vol staan met de Lavandula angustifolia 'Hidcote', groeit deze plant ook goed in ons klimaat. Het blad is grijsgroen van kleur en aromatisch. In de maanden juni tot september bloeit de Lavandula angustifolia 'Hidcote' uitbundig met donkere, blauwpaarse bloemen. Zodra deze tuinplant in bloei staat weten hommels, bijen en vlinders ook de weg naar je tuin te vinden.

De standplaats van de Lavandula angustifolia 'Hidcote' dient bij voorkeur een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Half schaduw zou ook nog kunnen, maar hoe meer zon hoe beter de plant tot zijn recht komt (uitbundige bloei). Uiteindelijk kan de Lavandula een hoogte bereiken van zo'n 40 cm. Verder laat de plant zich makkelijk combineren en is in ons klimaat redelijk goed winterhard.

De Lavandula angustifolia 'Hidcote' (Lavendel) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Lavandula angustifolia 'Hidcote'

Artikelnummer
29
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Lavandula (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
40 cm
Bloeikleur
Blauw, Paars
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus, September
Bladkleur
Groen, Grijs
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Alle grondsoorten, niet te nat, Kalkrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Rijkbloeiend
 • Geurend
 • Trekt bijen aan

  Lavandula angustifolia 'Hidcote' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Lavandula angustifolia 'Hidcote'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Lavandula angustifolia 'Hidcote' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

  Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ op een zonnige (eventueel half beschaduwde) plaats in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 9 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.

   


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om ervoor te zorgen dat de Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant in april of mei te bemesten. Deze vaste plant groeit van nature op arme, schrale gronden dus te vaak bemesten is overbodig. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

  Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen.


  Snoeien

  De Lavandula angustifolia 'Hidcote' dient twee keer per jaar gesnoeid te worden. De eerste keer eind maart, begin april. Snoei de plant niet helemaal kaal of te ver in het oude hout, er bestaat dan namelijk een kans dat de Lavendel niet meer uitloopt. Snoei de Lavandula angustifolia 'Hidcote' net boven het kale hout terug. Gebruik hierbij een scherpe snoeischaar of heggenschaar.

  Eind augustus/begin september dienen de uitgebloeide Lavendelbloemen weggesnoeid te worden. Hier mogen een klein beetje de jonge scheuten (het blad) net onder de uitgebloeide bloemaren meegenomen worden. Deze snoei is bedoeld om de plant weer terug in model te krijgen (compact). Snoei in ieder geval nooit in augustus/september de plant in zijn geheel terug, deze twijgen beschermen de plant bij vorst in de winter.


  Water geven

  De Lavandula angustifolia ‘Hidcote’ heeft een gemiddelde waterbehoefte, al verdraagt de plant droogte redelijk goed. Bij aanhoudende droogte wel tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Lavandula angustifolia 'Hidcote'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.