Lavandula angustifolia 'Munstead'

Lavendel
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Lavendel

De Lavandula angustifolia 'Munstead', beter bekend als de Lavendel is een veelgebruikte plant in onze tuinen. Het smalle blad is net als bij de andere cultivars groengrijs van kleur en geurend. De plant heeft een compacte groeiwijze ondanks dat de plant redelijk breed uitgroeit. Snoei de plant wel jaarlijks om de Lavendel mooi in model te houden.

In de zomermaanden (juli en augustus) bloeit de Lavandula angustifolia 'Munstead' met blauwpaarse bloemen. Zodra de plant in bloei staat worden ze veelvuldig bezocht door hommels en bijen waardoor de Lavendel ook een belangrijke ecologische waarde vertegenwoordigd. Uiteindelijk kan de Lavandula angustifolia 'Munstead' een hoogte bereiken van zo'n 40-60 cm.

De standplaats van de Lavandula angustifolia 'Munstead' dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een goede waterdoorlatende bodem. Half schaduw wordt redelijk goed verdragen, maar het beste komt de plant tot zijn recht in de volle zon. De Lavandula angustifolia 'Munstead' kan vrij goed tegen droogte. Lavandula angustifolia 'Munstead' is toepasbaar als borderplant (zowel in kleine als grote groepen bij elkaar), als randbeplanting maar leent zich ook goed voor in een pot of plantenbak (terras- en balkonplanten). Verder is de plant goed winterhard en makkelijk te combineren.

De Lavandula angustifolia 'Munstead' (Lavendel) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Lavandula angustifolia 'Munstead'

Artikelnummer
31
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Lavandula (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
50 cm
Bloeikleur
Blauw, Paars
Bloeimaand(en)
Juli, Augustus
Bladkleur
Groen, Grijs
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Alle grondsoorten, niet te nat, Kalkrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Rijkbloeiend
 • Geurend
 • Trekt bijen aan

  Lavandula angustifolia 'Munstead' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Lavandula angustifolia 'Munstead'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Lavandula angustifolia 'Munstead' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voor de Lavandula angustifolia ‘Munstead’ dient het aantal planten per vierkante meter zo’n 9 stuks te zijn (bij een potmaat van 9x9 cm). Hierbij verlangt de plant naar een zonnige standplaats. Omdat de plant potgekweekt is, kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden.

  Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Lavandula angustifolia ‘Munstead’ heeft weinig meststoffen nodig om goed te kunnen groeien. Omdat de Lavendel van nature op voedselarme gronden groeit, adviseren wij om slechts één keer per jaar te bemesten. Strooi hierbij in april of mei een klein handje met mest rondom de plant. Let erop dat de korreltjes niet in de plant terecht komen en verdeel de hoeveelheid rondom de vaste plant. Eventueel kun je de Pokon Bio Tuinmest inharken voor een snellere opname, maar dit is niet noodzakelijk. Zodra er een regenbui volgt en de mestkorrels in contact komen met vocht worden de voedingsstoffen vrijgelaten.

   


  Snoeien

  De Lavandula angustifolia 'Munstead' dient twee keer per jaar gesnoeid te worden. De eerste keer eind maart, begin april. Snoei de plant niet helemaal kaal of te ver in het oude hout, er bestaat dan namelijk een kans dat de Lavendel niet meer uitloopt. Snoei de Lavandula angustifolia 'Munstead' net boven het kale hout terug. Gebruik een scherpe snoeischaar of heggenschaar.

  Eind augustus/begin september dienen de uitgebloeide aren weggesnoeid te worden. Hier mogen een klein beetje de jonge scheuten (het blad) net onder de uitgebloeide aren meegenomen worden. Deze snoei is bedoeld om de plant weer terug in model te krijgen (compact). Snoei in ieder geval nooit in augustus/september de plant in zijn geheel terug, deze twijgen beschermen de plant bij vorst in de winter.


  Water geven

  De Lavandula angustifolia ‘Munstead’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Lavandula angustifolia 'Munstead'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.