Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen'

Margriet
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,09
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,49
Va. 6 stuks
€ 2,39
Va. 12 stuks
€ 2,29
Va. 24 stuks
€ 2,19
Va. 96 stuks
€ 2,09

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Margriet

De Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen', ook wel Margriet genoemd is een prachtige karakteristieke (bladverliezende) vaste plant met een bossige maar compacte, polvormende groeiwijze. Het langwerpige, smalle blad is donkergroen van kleur en aan de bladrand een klein beetje gekarteld. In de maanden juni en juli bloeit de Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen' zeer uitbundig met grote witte, enkelvoudige bloemen met een goudgele kern. De bloemen van deze rijkbloeiende vaste plant zijn tevens als snijbloemen te gebruiken. Na de bloei vormen zich relatief onopvallend vruchtjes.

De standplaats van de Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen' dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een goed doorlaatbare bodem. Hierbij is de plant toepasbaar als borderplant, zowel in groepsbeplanting als in combinatie met andere vaste planten. De Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen' laat zich hierbij zeer eenvoudig combineren. Verder is de plant onderhoudsarm, goed winterhard en heeft weinig last van ziektes en/of plagen. Uiteindelijk bereikt de Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen' een volwassen hoogte van zo'n 40-50 cm.

De Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen' (Margriet) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen'

Artikelnummer
251
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Leucanthemum (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
50 cm
Bloeikleur
Geel, Wit
Bloeimaand(en)
Juni, Juli
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 3 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Snelgroeiend
 • Rijkbloeiend

  Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen'.
  Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Het aanplanten van de Leucanthemum (S) ‘Silberprinzesschen’ is jaarrond mogelijk zolang het op 't moment van planten maar niet vriest of sneeuwt. Dit jaarrond aanplanten kan omdat de plant potgekweekt is en daardoor al een goed ontwikkeld wortelgestel heeft. Voor een juiste plantdichtheid adviseren wij om bij een potmaat van 9x9 cm zo'n ± 3 stuks per m2 aan te houden op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin. Dit aantal per m2 lijkt misschien weinig, maar deze vaste plant breidt zich sterk in de breedte uit waardoor dit aantal meer dan voldoende is.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam om de grondbewerking (en plantinstructies) op te volgen. Dit komt de groei en bloei van de plant ten goede.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  Om ervoor te zorgen dat de Leucanthemum (S) ‘Silberprinzesschen’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant twee keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 3-4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

  Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij de plant.


  Snoeien

  Snoei de plant in het voorjaar pas tot 10 cm boven de grond terug, net voordat de plant begint met uitlopen. De afgestorven plantdelen van de Leucanthemum (S) ‘Silberprinzesschen’ vormen in de winter van nature een beschermlaag bij vorst. Eventueel kan de plant ook al in het najaar wat teruggesnoeid worden, maar dan adviseren wij om de plant nooit helemaal terug te snoeien zoals je dat in het voorjaar zou doen. Hiermee is de kans op vorstschade namelijk groter.

  In de zomer kun je de uitgebloeide bloemen eruit snoeien. Naast dat dit zorgt voor een mooiere en fris-uitziende plant stimuleert dit tevens de vorming van nieuwe bloemknoppen.


  Water geven

  De Leucanthemum (S) ‘Silberprinzesschen’ heeft een normale waterbehoefte. Dit houdt in de praktijk in dat de plant alleen bij aanhoudende droogte water moet krijgen. Het is hierbij raadzaam om in dat geval de vaste plant in een keer veel water te geven dan iedere dag een klein beetje. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is dit beter aangezien de plant bij droogte zo ook wordt gestimuleerd zelf op zoek te gaan naar water in de bodem.

  Wanneer de Leucanthemum (S) ‘Silberprinzesschen’ net is aangeplant is het wel raadzaam om (bijna) dagelijks water te geven, zeker bij aanhoudende droogte.


  Scheuren

  Na verloop van tijd (3-4 jaar) verliest de Leucanthemum (S) ‘Silberprinzesschen’ zijn groeikracht. Om te voorkomen dat de plant langzaamaan verpietert is het belangrijk om de plant tijdig te scheuren. Hierbij wordt de vaste plant in het voorjaar of najaar in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens splits je de kluit in meerdere plantdelen. Oude delen kun je hierbij het beste weggooien en de jonge plantdelen dienen vervolgens weer terug geplant te worden. Herhaal dit om de drie jaar om zo een groei- en bloeikrachtige plant te behouden.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Leucanthemum (S) 'Silberprinzesschen'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.