Leucothoe 'Zeblid'

Leucothoe
Hoogte plant bij levering
15-20 cm | Ø 17cm Pot
Prijs
9,99
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 10,99
Va. 6 stuks
€ 10,49
Va. 12 stuks
€ 9,99

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Leucothoe

De Leucothoe 'Zeblid', (synoniem: Leucothoe 'Scarletta') ook wel Zomerklokje of Druifheide genoemd is een wintergroene sierheester met een ronde maar compacte groeiwijze. De ovaalvormige, glimmende bladeren zijn groen van kleur en leerachtig. Jonge uitlopers van de Leucothoe 'Zeblid' zijn paars van kleur. In de winter krijgen de bladeren bij flinke kou een donkerrode bladkleur, zeker wanneer de plant in de volle zon staat. Erg decoratief! In de maanden april en mei bloeit de Leucothoe 'Zeblid' met witte, hangende bloempjes. De bladkleur vormt echter de grootste sierwaarde van deze heester.

De standplaats van het Zomerklokje kan zowel op een zonnige als op een schaduwrijke plek in de tuin zijn, liefst op een zure grond. Strooi daarom jaarlijks wat turf bij de plant. Voorkeur zou uitgaan naar een zonnige plek aangezien de bladverkleuring in de winter dan het meest intens is. De Leucothoe 'Zeblid' kan perfect gebruikt worden als solitaire heester in een border (eventueel ook als groepsbeplanting) of in een pot/plantenbak. Uiteindelijk kan de plant een hoogte bereiken van zo'n 60-80 cm. Goed winterhard.

De Leucothoe 'Zeblid' (Leucothoe) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Leucothoe 'Zeblid'

Artikelnummer
128
Levertijd
3-6
werkdagen
Geslacht
Leucothoe (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
15-20 cm Ø 17cm Pot
Volwassen hoogte plant
80 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
April, Mei
Bladkleur
Groen, Rood
Standplaats
Zon, Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 3 per m2
Grondsoort
Zure grond, Humusrijke grond, Voedselrijke grond, Licht zure grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Solitair, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Groenblijvend
 • Gemakkelijke plant

  Leucothoe 'Zeblid' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Leucothoe 'Zeblid'.


  Geen producten gevonden voor de geselecteerde criteria.


  Leucothoe 'Zeblid' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Plant & Grow adviseert zo'n 1-3 stuks per m² (bij een Ø 17cm pot) te planten op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin. Een schaduwrijke plek zou ook kunnen, alleen is de bladverkleuring in de winter dan minder intens. Voordat de Leucothoe ‘Zeblid’ wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.

  Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering van vorst- en sneeuwperiode. Omdat het Zomerklokje het goed doet op zure gronden adviseren wij om tijdens het aanplanten in het plantgat turf te strooien. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en dus goed kan gaan groeien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Leucothoe ‘Zeblid’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze namelijk in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er genoeg voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  De Leucothoe 'Zeblid' hoeft nauwelijks gesnoeid te worden. Mocht de heester in zijn geheel te groot zijn geworden, dan kun je de Druifheide het beste na de bloeiperiode (april/mei) tot gewenste hoogte terugsnoeien. Probeer rigoureuze snoei zoveel mogelijk te voorkomen door de sierheester tijdig terug in model te snoeien wanneer deze te groot dreigt te worden. Gebruik hierbij een snoeischaar om bladschade aan de plant zoveel mogelijk te voorkomen.


  Water geven

  De Leucothoe ‘Zeblid’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Bijzonderheden

  Strooi ieder voorjaar wat turf rondom de plant om de zuurgraad van de bodem op pijl te houden. Leucothoe 'Zeblid' groeit namelijk goed op zuur-minnende gronden.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Leucothoe 'Zeblid'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.