Ligustrum ovalifolium

Ligusterhaag 2 Beoordelingen
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Ligusterhaag

De Ligustrum ovalifolium, ook wel Liguster of Ligusterhaag genoemd is een (semi)groenblijvende en snel-groeiende plant die zich perfect leent als haagplant. Bij strenge vorst kan de plant (een deel van) zijn blad laten vallen, maar zal in het voorjaar weer volledig opnieuw uitlopen. Door de sterke groei is het verstandig de Liguster in het voorjaar en najaar tot gewenste hoogte terug te snoeien. De Ligusterhaag heeft groene, glimmende bladeren en zijn ovaalvormig. De Ligustrum ovalifolium bloeit in de maanden juni, juli en augustus met witte bloempjes die erg geliefd zijn bij vlinders en bijen. Na de bloeiperiode vormen zich zwarte besjes.

De standplaats van de Ligustrum ovalifolium dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een voedzame en waterdoorlatende bodem. Schaduwrijke plekken worden ook redelijk goed verdragen door de Liguster. Bij strenge winters wil het wel eens voorkomen dat de plant zijn bladeren laat vallen of takken invriezen. Geen zorgen, de Ligustrum ovalifolium is een zeer sterke haagplant en zal vervolgens in het voorjaar weer opnieuw uitlopen.

De Ligustrum ovalifolium (Ligusterhaag) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Ligustrum ovalifolium

Artikelnummer
27
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Ligustrum (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
30-40 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
300 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 6 per m
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Haag
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Ja
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Potgekweekt

  Ligustrum ovalifolium Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Ligustrum ovalifolium.




  Ligustrum ovalifolium Verzorging en onderhoud



  Aanplanten

  Voordat de Ligustrum ovalifolium aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 9 stuks per stekkende meter. De standplaats mag zowel zonnig als schaduwrijk zijn, maar bij voorkeur een plek met minimaal een aantal uurtjes zon per dag.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Ligustrum ovalifolium heeft een bovengemiddelde mestbehoefte. Om te zorgen dat de plant goed blijft groeien adviseren wij om de plant in het voorjaar en zomer rijkelijk te bemesten met een (organische) meststof. Gebruik hiervoor meststoffen die een werkingsduur hebben van zo’n 4 maanden zodat in deze periode alle voedingstoffen worden vrijgegeven. De Ligustrum ovalifolium groeit hard en kan deze voedingstoffen dan ook goed gebruiken. Strooi dus wat meer mestkorrels dan normaal.

  Bemest de plant hierbij in de maanden maart (eerste keer) en juni (tweede keer) en voorkom hiermee een mesttekort. Strooi hierbij de mestkorrels niet in de plant, maar rondom de plant. Indien er op korte termijn geen regen wordt voorspelt kun je het beste zelf even lichtjes water geven. De mestkorrels zullen zodra ze in contact komen met vocht de eerste voedingstoffen vrij laten komen.


  Snoeien

  De Ligustrum ovalifolium groeit het mooist wanneer deze een paar keer per jaar wordt gesnoeid. Gebruik hiervoor een scherpe heggenschaar. Het snoeien doe je doorgaans minimaal 2 keer per jaar, eind mei en dit herhaal je vervolgens nog een keer begin september. Door tijdig te snoeien creëer je een compacte, dichtgegroeide haag. 

  Bij strenge winters kan het wel eens voorkomen dat de Ligustrum ovalifolium wat invriest. Is dit het geval? Snoei de ingevroren takken in het voorjaar tot iets boven het levende hout terug. De plant zal vervolgens snel weer uitlopen en volledig herstellen.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Ligustrum ovalifolium uitdroogt is het raadzaam om de haagplant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond.


  Bijzonderheden

  De Ligustrum ovalifolium die Plant & Grow levert is potgekweekt en kan daardoor, in tegenstelling tot haagplanten met kale wortel, wel het hele jaar door aangeplant worden. Voorwaarde is dat het op het moment van aanplanten niet vriest.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Ligustrum ovalifolium
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.