review-ster review-ster review-ster review-ster review-ster 2 Reviews

Ligustrum ovalifolium

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Potgekweekt


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 27
Geslacht: Ligustrum
Uiteindelijke hoogte: 300 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
6 per m
Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Haag
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Ja
Minder informatie  

De Ligustrum ovalifolium kan op dit moment aangeplant worden. Meer informatie, zie aanplanten
Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Ligusterhaag

De Ligustrum ovalifolium, ook wel Liguster of Ligusterhaag genoemd is een groenblijvende en snel-groeiende plant die zich perfect leent als haagplant. Door de sterke groei is het verstandig de Liguster in het voorjaar en najaar tot gewenste hoogte terug te snoeien. 

De Ligusterhaag heeft groene, glimmende bladeren en zijn ovaalvormig. De Ligustrum ovalifolium bloeit in de maanden juni, juli en augustus met witte bloempjes die erg geliefd zijn bij vlinders en bijen. Na de bloeiperiode vormen zich zwarte besjes.

De standplaats van de Ligustrum ovalifolium dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een voedzame en waterdoorlatende bodem. Schaduwrijke plekken worden ook redelijk goed verdragen door de Liguster. Bij strenge winters wil het wel eens voorkomen dat de plant zijn bladeren laat vallen of takken invriezen. Geen zorgen, de Ligustrum ovalifolium is een zeer sterke haagplant en zal vervolgens in het voorjaar weer opnieuw uitlopen.

De Ligustrum ovalifolium (Ligusterhaag) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Ligustrum ovalifolium combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Ligustrum ovalifolium.


€ 7,99
Hydrangea arborescens 'Annabelle' Hortensia
€ 1,59
Euonymus fortunei 'Minimus' Japanse kardinaalsmuts
Japanse kardinaalsmuts
Euonymus fortunei 'Minimus'
ZonHalfschaduwSchaduw
 
 
25cm


Verzorging en onderhoud Ligustrum ovalifolium


Aanplanten

Voordat de Ligustrum ovalifolium aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 9 stuks per stekkende meter. De standplaats mag zowel zonnig als schaduwrijk zijn, maar bij voorkeur een plek met minimaal een aantal uurtjes zon per dag.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

De Ligustrum ovalifolium heeft een bovengemiddelde mestbehoefte. Om te zorgen dat de plant goed blijft groeien adviseren wij om de plant in het voorjaar en zomer rijkelijk te bemesten met een (organische) meststof. Gebruik hiervoor meststoffen die een werkingsduur hebben van zo’n 4 maanden zodat in deze periode alle voedingstoffen worden vrijgegeven. De Ligustrum ovalifolium groeit hard en kan deze voedingstoffen dan ook goed gebruiken. Strooi dus wat meer mestkorrels dan normaal.

Bemest de plant hierbij in de maanden maart (eerste keer) en juni (tweede keer) en voorkom hiermee een mesttekort. Strooi hierbij de mestkorrels niet in de plant, maar rondom de plant. Indien er op korte termijn geen regen wordt voorspelt kun je het beste zelf even lichtjes water geven. De mestkorrels zullen zodra ze in contact komen met vocht de eerste voedingstoffen vrij laten komen.


Snoeien

De Ligustrum ovalifolium groeit het mooist wanneer deze een paar keer per jaar wordt gesnoeid. Gebruik hiervoor een scherpe heggenschaar. Het snoeien doe je doorgaans minimaal 2 keer per jaar, eind mei en dit herhaal je vervolgens nog een keer begin september. Door tijdig te snoeien creëer je een compacte, dichtgegroeide haag. 

Bij strenge winters kan het wel eens voorkomen dat de Ligustrum ovalifolium wat invriest. Is dit het geval? Snoei de ingevroren takken in het voorjaar tot iets boven het levende hout terug. De plant zal vervolgens snel weer uitlopen en volledig herstellen.

 


Water geven

Om te voorkomen dat de Ligustrum ovalifolium uitdroogt is het raadzaam om de haagplant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar water in de grond.


Bijzonderheden

De Ligustrum ovalifolium die Plant & Grow levert is potgekweekt en kan daardoor, in tegenstelling tot haagplanten met kale wortel, wel het hele jaar door aangeplant worden. Voorwaarde is dat het op het moment van aanplanten niet vriest.Reviews over de Ligustrum ovalifolium

review-ster review-ster review-ster review-ster   Bert
Prima webshop (Geplaatst op 23-03-2015)
Duidelijke informatie op de website, goed advies gekregen per mail en de ligusters die werden geleverd waren van erg goede kwaliteit.
review-ster review-ster review-ster review-ster review-ster   G. van de Hooge
Goed verpakt en super kwaliteit (Geplaatst op 09-03-2015)
De Ligusters werden snel geleverd en zaten goed verpakt. Ook de kwaliteit was erg goed, duidelijk vers van de kweker.

Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes