Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’

  • Jaarrond te planten
  • Potgekweekt
  • Prachtige herfstkleur
Liquidambar styraciflua | Amberboom herfstkleur
  • Liquidambar styraciflua | Amberboom herfstkleur
  • Liquidambar styraciflua | Amberboom als hoogstamboom
  • Liquidambar styraciflua | Amberboom (12L pot)

Bookmark and ShareTijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.
Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 548
Geslacht: Liquidambar
Uiteindelijke hoogte: 1500 cm
Bloeikleur: Geel, Groen
Bloeimaand(en): April, Mei
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats zon
Toepassing: Border, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Nauwelijks, kan eventueel terug gesnoeid worden om in model te blijven. Kleine (zij)takken en twijgen kunnen in de zomermaanden worden afgeknipt, dikkere takken dienen in het late najaar of winter (wanneer het niet vriest) afgezaagd te worden.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Beschrijving Amberboom

De Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’, beter bekend als de Amberboom kan zowel als grote struik (meerstammig) maar ook als boom voorkomen. Beide exemplaren zijn erg mooi waarbij de struikvorm beter past in de kleine(re) tuinen. Bij Plant & Grow is alleen de struikvorm leverbaar. Het glanzende blad is handvormig gelobd (5-lobbig), groen van kleur en zo'n 10-15 cm groot. De bladrand is gezaagd en in de herfstmaanden verkleurt het blad naar prachtige, intense herfstkleuren (rood, oranje, geel en violet). In de maanden april en mei bloeit de Amberboom met onopvallende geelgroene bloemen. Na de bloei vormen zich de stekelige vruchtdozen die met lange stelen aan de takken hangen. 

De standplaats van de Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’ dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende en voedselrijke bodem. Hierbij leent deze sierheester / boom zich perfect in een border als solitaire struik. Een andere mooie sierwaarde zijn de dikke grijze kurklijsten die op de oude takken verschijnen. Vooral in de winter vallen deze erg op en daardoor is de Amberboom het gehele jaar door erg decoratief. Uiteindelijk kan de Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’ een hoogte bereiken van zo'n 15 meter als boom. Als struikvorm blijft deze een stuk lager en is door middel van snoei ook goed binnen de perken te houden. Daarnaast is deze sierheester / boom goed winterhard.

De Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’ (Amberboom) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow en wordt als struikvorm geleverd (zie productfoto).


Gerelateerde tuinplanten

€ 6,99
Juniperus communis 'Repanda' Kruipende jeneverbes
Kruipende jeneverbes
Juniperus communis 'Repanda'
25cm
€ 2,19
Perovskia atriplicifolia 'Blue Spire' Reuzenlavendel
€ 49,99
Cercis canadensis 'Forest Pansy' Roodbladige judasboom
 
300cm
€ 6,49
Ilex meserveae 'Blue Angel' Amerikaanse hulst
 
250cm
€ 7,99
Hydrangea anomala petiolaris Klimhortensia

Reviews over de Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’

Nog geen reviews toegevoegd