Liriope muscari 'Moneymaker'

Leliegras 7 Beoordelingen
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind augustus/begin september kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Leliegras

Genoeg van die kleurloze en kale plekken in de tuin? De Liriope muscari 'Moneymaker', ook wel Leliegras genoemd is een groenblijvende vaste plant / siergras en heeft naar verhouding een grotere en rijkere bloei dan andere cultivars. Met deze plant ben je jaarrond verzekerd van kleur in de tuin! De bladeren (grasachtige loof) van de Liriope muscari 'Moneymaker' zijn langwerpig en groen van kleur. In de maanden juli tot en met oktober bloeit de plant met langwerpige, paarse bloemen. De standplaats van de Liriope muscari 'Moneymaker' dient bij voorkeur een half beschaduwde plek in de tuin te zijn!

Het is van belang dat de bodem goed waterdoorlatend is. Uiteindelijk kan het Leliegras een hoogte bereiken van circa 40-50 cm. Deze siergras / vaste plant is goed winterhard en laat zich makkelijk combineren met andere tuinplanten. Als groepsbeplanting is de Liriope muscari 'Moneymaker' ook erg mooi. Zorg ervoor dat de plant jaarlijks rijkelijk wordt bemest aangezien dit siergras flink wat voedingsstoffen nodig heeft.

De Liriope muscari 'Moneymaker' kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow. Heb je nog vragen of wil je extra deskundig advies over het Leliegras? Neem dan snel contact met ons op.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Liriope muscari 'Moneymaker'

Artikelnummer
7
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Liriope (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
40 cm
Bloeikleur
Paars
Bloeimaand(en)
Augustus, September, Oktober
Bladkleur
Groen
Standplaats
Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Humusrijke grond, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Onderbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Groenblijvend

  Liriope muscari 'Moneymaker' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Liriope muscari 'Moneymaker'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Liriope muscari 'Moneymaker' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  De Liriope muscari ‘Moneymaker’ is potgekweekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

  Wij adviseren een plantafstand van 6 - 9 stuks per m2 (bij een potmaat van 9x9 cm) op een half beschaduwde tot schaduwrijke standplaats. Om te zorgen dat de Liriope muscari ‘Moneymaker’ goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je en zijn te vinden op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Liriope muscari ‘Moneymaker’ heeft een bovengemiddelde mestbehoefte. Om te zorgen dat de plant goed blijft groeien (en het blad mooi donker groen blijft) adviseren wij om in het voorjaar en zomer rijkelijk te bemesten met een (organische) meststof zoals Pokon Bio Tuinmest. Gebruik hiervoor meststoffen die een werkingsduur hebben van zo’n 4 maanden zodat in deze periode alle voedingstoffen worden vrijgegeven. De Liriope muscari ‘Moneymaker’ groeit hard en kan deze voedingstoffen dan ook goed gebruiken. Strooi dus wat meer mestkorrels dan normaal.

  Bemest de plant hierbij in de maanden maart (eerste keer) en juni (tweede keer) en voorkom hiermee een mesttekort. Strooi hierbij de mestkorrels niet in de plant, maar rondom de plant. Indien er op korte termijn geen regen wordt voorspelt kun je het beste zelf even lichtjes water geven. De mestkorrels zullen zodra ze in contact komen met vocht de eerste voedingstoffen vrij laten komen.


  Snoeien

  Hoewel de Liriope muscari ‘Moneymaker’ snoei zeer goed verdraagt, hoeft de plant nauwelijks gesnoeid te worden. Wat je weg zou kunnen snoeien zijn lelijke/bruine bladeren in het voorjaar of uitgebloeide bloemstelen. Mocht de plant in zijn geheel niet meer mooi zijn, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de Liriope muscari ‘Moneymaker’ (in het vroege voorjaar) in zijn geheel terug te snoeien tot zo’n 5 cm boven de grond. Doe dit nog voordat de nieuwe uitlopers zichtbaar zijn. De plant zal datzelfde voorjaar weer volledig opnieuw uitlopen.


  Water geven

  Om te voorkomen dat de Liriope muscari ‘Moneymaker’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.


  Scheuren

  Wanneer de Liriope muscari ‘Moneymaker’ zo’n ± 2-3 jaar in de tuin staat, moet deze worden gescheurd net als alle andere Liriope muscari cultivars. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar, in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant in meerdere delen opgesplitst waarbij de jonge, gezonde plantdelen worden terug geplant. Vaak zitten deze aan de buitenkant van de uitgegraven plant.

  Door tijdig te scheuren, ook wel delen genoemd hou je de plant jong en vitaal. Hierdoor blijft de siergras groei- en bloeikrachtig. Ook te groot geworden planten kunnen op deze manier terug in model gebracht worden.


  Veelgestelde vragen Liriope muscari 'Moneymaker'

  Alle veelgestelde vragen over Leliegras


  Wat is de Liriope muscari 'Moneymaker' plantafstand?

  Gemiddeld genomen zo'n 7 tot 9 stuks per vierkante meter. Meer informatie, zie aanplanten.


  Wanneer Liriope muscari 'Moneymaker' aanplanten?

  Alle Liriope muscari 'Moneymaker' planten van Plant & Grow zijn potgekweekt en kunnen hierdoor (zolang het niet vriest) jaarrond aangeplant worden.

  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Liriope muscari 'Moneymaker'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.