De Liriope muscari ‘Moneymaker’ is potgekweekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.
Wij adviseren een plantafstand van 6 - 9 stuks per m2 (bij een potmaat van 9x9 cm) op een half beschaduwde tot schaduwrijke standplaats. Om te zorgen dat de Liriope muscari ‘Moneymaker’ goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je en zijn te vinden op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.
Hoewel de Liriope muscari ‘Moneymaker’ snoei zeer goed verdraagt, hoeft de plant nauwelijks gesnoeid te worden. Wat je weg zou kunnen snoeien zijn lelijke/bruine bladeren in het voorjaar of uitgebloeide bloemstelen. Mocht de plant in zijn geheel niet meer mooi zijn, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de Liriope muscari ‘Moneymaker’ (in het vroege voorjaar) in zijn geheel terug te snoeien tot zo’n 5 cm boven de grond. Doe dit nog voordat de nieuwe uitlopers zichtbaar zijn. De plant zal datzelfde voorjaar weer volledig opnieuw uitlopen.
Om te voorkomen dat de Liriope muscari ‘Moneymaker’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.
Wanneer de Liriope muscari ‘Moneymaker’ zo’n ± 2-3 jaar in de tuin staat, moet deze worden gescheurd net als alle andere Liriope muscari cultivars. Hierbij wordt de plant in het voorjaar of najaar, in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant in meerdere delen opgesplitst waarbij de jonge, gezonde plantdelen worden terug geplant. Vaak zitten deze aan de buitenkant van de uitgegraven plant.
Door tijdig te scheuren, ook wel delen genoemd hou je de plant jong en vitaal. Hierdoor blijft de siergras groei- en bloeikrachtig. Ook te groot geworden planten kunnen op deze manier terug in model gebracht worden.