Liriope muscari 'Royal Purple'

Leliegras
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind augustus/begin september kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Leliegras

De Liriope muscari 'Royal Purple', ook wel Leliegras of Graslelie genoemd is een groenblijvende en gras-achtige vaste plant. Vanwege het groene, langwerpige blad wordt deze Leliesoort ook ingedeeld bij de siergrassen. De plant bloeit rijkelijk met donkerpaarse bloemen die zich ontwikkelen aan donkere stelen. Heel incidenteel vormen zich na de bloei enkele zwarte besjes aan de plant maar deze vormen niet de sierwaarde van de Liriope muscari 'Royal Purple'.

In de maanden augustus en september breekt de bloeiperiode aan van de Liriope muscari 'Royal Purple'. De standplaats kan zowel een half beschaduwde als schaduwrijke plek in de tuin zijn. Het is hierbij belangrijk dat de bodem voldoende voedselrijk en water doorlatend is.

De Liriope muscari 'Royal Purple' bereikt een volwassen hoogte van zo'n 30 cm. Omdat de plant relatief laat bloeit is deze perfect te gebruiken om ook later in het seizoen kleur te creëren in de tuin. Hierbij leent de siergras/vaste plant zich perfect voor in een border, plantenbak of als groepsbeplanting. Verder laat de Liriope muscari 'Royal Purple' zich eenvoudig combineren met andere tuinplanten of wintergroene vaste planten. Tevens heeft deze vaste plant weinig onderhoud nodig. In het voorjaar en zomer bemesten en enkel de bruine bladeren wegsnoeien behoord tot het onderhoud van de Liriope muscari 'Royal Purple'.

De Liriope muscari 'Royal Purple' (Leliegras) bestel je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Liriope muscari 'Royal Purple'

Artikelnummer
809
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Liriope (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
30 cm
Bloeikleur
Paars
Bloeimaand(en)
Augustus, September
Bladkleur
Groen
Standplaats
Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Humusrijke grond, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Onderbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Groenblijvend
 • Gemakkelijke plant

  Liriope muscari 'Royal Purple' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Liriope muscari 'Royal Purple'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Liriope muscari 'Royal Purple' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Aangezien de Liriope muscari ‘Royal Purple’ potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een planthoeveelheid tussen 9 en 15 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een half beschaduwde tot schaduwrijke standplaats. Om de aangroei van de plant sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het noodzakelijk om de plant voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om de plant bloei- en groeikrachtig te houden is het belangrijk dat je de Liriope muscari ‘Royal Purple’ op tijd bemest. Het beste is om de plant 2 keer per jaar rijkelijk te bemesten: één keer in het voorjaar (maart/april) en een keer in de zomer (juni/juli). Gebruik hierbij een meststof die in 120 dagen alle voedingsstoffen heeft vrijgegeven. Met name in de lente en de zomermaanden groeit de plant hard en heeft op dat moment dan ook een flinke (bovengemiddelde) behoefte aan voedingstoffen. Een mesttekort bij de Liriope muscari ‘Royal Purple’ herken je aan een lichtgroene bladkleur. 

  Door dus twee keer per jaar tijdig te bemesten voorkom je dat de plant een mesttekort krijgt en minder vatbaar wordt voor ziekte en plagen. De meststof zorgt namelijk ook dat de vitaliteit van de plant toeneemt.


  Snoeien

  De Liriope muscari ‘Royal Purple’ hoeft niet (of nauwelijks) worden gesnoeid. Wat je weg zou kunnen snoeien zijn lelijke/bruine bladeren in het voorjaar, uitgebloeide bloemen of plantdelen die bijvoorbeeld te ver over een terras of pad groeien. In een enkele geval kan het voorkomen dat de plant in zijn geheel niet meer mooi is. In dat geval raden wij aan om de Liriope muscari ‘Royal Purple’ in het vroege voorjaar tot zo'n 5 cm boven de grond terug te snoeien. De plant zal datzelfde jaar nog volledig opnieuw uitlopen.


  Water geven

  Bij aanhoudende droogte is het belangrijk om de Liriope muscari ‘Royal Purple’ tijdig water te geven. Dit voorkomt uitdroging van de plant. Geeft hierbij de plant bij voorkeur in een keer rijkelijk water dan iedere dag een klein beetje. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is dit beter aangezien dit de plant stimuleert om ook zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Staat de plant in pot? Dan zal de (pot)grond sneller uitdrogen en heeft de plant ook sneller water nodig.


  Scheuren

  Om te zorgen dat de Liriope muscari ‘Royal Purple’ groei- en bloeikrachtig blijft is het raadzaam om de plant na ± 3 jaar te scheuren. Hierbij wordt de plant in zijn geheel uitgegraven, in meerdere delen opgesplitst en vervolgens de jonge, gezonde plantdelen terug geplant. In de meeste gevallen zullen dit de buitenste plantdelen zijn. Het scheuren, ook wel delen genoemd kun je het beste doen in het voorjaar of het najaar. De plant bevind zich in deze jaargetijde in een relatief rustigere periode en gaat de energie van de plant sneller naar het wortelgestel.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Liriope muscari 'Royal Purple'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.