Liriope muscari 'Silvery Sunproof'

Leliegras
 
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Leliegras

De Liriope muscari 'Silvery Sunproof', ook wel Leliegras genoemd is een groenblijvende vaste plant die door zijn looks erg veel weg heeft van een siergras. De groene bladeren zijn langwerpig en witzilver gestreept aan de bladranden. Hoe zonniger de standplaats, hoe lichter het blad zal zijn. In de maanden augustus, september en oktober bloeit de Liriope muscari 'Silvery Sunproof' met violetblauwe bloemaren die sierlijk boven het gestreepte blad uitsteken. Sporadisch komt het voor dat het Leliegras na de bloei nog zwarte bessen vormt.

De standplaats van de Liriope muscari 'Silvery Sunproof' dient bij voorkeur een half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een humusrijke en waterdoorlatende bodem. Uiteindelijk bereikt het Leliegras een hoogte van zo'n 30-40 cm. Hierbij leent deze vaste plant / siergras zich perfect voor in een border (als groepsbeplanting of als solitair), in een pot op het terras of balkon en in rotstuinen is de Liriope ook erg mooi. In tegenstelling tot andere cultivars is de 'Silvery Sunproof' wel het minst winterhard, maar doorstaat over het algemeen een Nederlandse winter goed. Verder laat het Leliegras zich goed combineren met andere tuinplanten en heeft weinig onderhoud nodig.

De Liriope muscari 'Silvery Sunproof' (Leliegras) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Liriope muscari 'Silvery Sunproof'

Artikelnummer
694
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Liriope (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Polvormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
30 cm
Bloeikleur
Blauw, Paars
Bloeimaand(en)
Augustus, September, Oktober
Bladkleur
Groen, Wit
Standplaats
Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Humusrijke grond, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Onderbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Matig
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Decoratief blad

  Liriope muscari 'Silvery Sunproof' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Liriope muscari 'Silvery Sunproof'.


  Geen producten gevonden voor de geselecteerde criteria.


  Liriope muscari 'Silvery Sunproof' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Omdat de Liriope muscari 'Silvery Sunproof' matig winterhard is, adviseren wij (ondanks dat de plant potgekweekt is) deze in het voorjaar of de zomer aan te planten. Dit verkleint de kans op vorstschade dan wanneer deze in een ander jaargetijde aangeplant zou worden. Om goed van start te gaan dient eerst de grondbewerking op de juiste wijze verricht te worden. Tips en trics over grondbewerking en aanplanten vind je op onze pagina: grondbewerking en plantinstructies.

  De plantexperts van Plant & Grow adviseren zo’n 9 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een half beschaduwde tot schaduwrijke plek in de tuin. Na aanplanten en de eerste weken daarna is het belangrijk om tijdig water te geven zodat de plant niet uitdroogt. Dit zal de groei- en bloeikracht later ten goede komen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk om te zorgen dat er geen mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Liriope muscari 'Silvery Sunproof' twee keer per jaar rijkelijk te bemesten. De plant heeft namelijk een bovengemiddelde mestbehoefte. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met kans op bladverbranding.

  Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de plant goed kan gebruiken omdat de Liriope muscari 'Silvery Sunproof' met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. De plant is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


  Snoeien

  Hoewel de Liriope muscari 'Silvery Sunproof' snoei zeer goed verdraagt, hoeft de plant nauwelijks gesnoeid te worden. Wat je weg zou kunnen snoeien zijn lelijke/bruine bladeren in het voorjaar of uitgebloeide bloemstelen.

  Mocht de plant in zijn geheel niet meer mooi zijn, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de Liriope muscari 'Silvery Sunproof' (in het vroege voorjaar) in zijn geheel terug te snoeien tot zo’n 5 cm boven de grond. Doe dit nog voordat de nieuwe uitlopers zichtbaar zijn. De plant zal datzelfde voorjaar weer volledig opnieuw uitlopen.


  Water geven

  De Liriope muscari 'Silvery Sunproof' heeft een gemiddelde waterbehoefte. Dit komt omdat de plant vrij oppervlakkig wortelt. Zodra er langdurige droogte is met hoge temperaturen en veel zon droogt de bovenste laag van de bodem snel uit. Om te voorkomen dat de plant uitdroogt is het belangrijk de plant tijdig water te geven. Maak bij voorkeur gebruik van opgevangen regenwater. Hiermee belast je het milieu minder en bespaar je in kosten van drinkwater.


  Scheuren

  Om de groei- en bloeikracht te behouden adviseren wij om de Liriope muscari 'Silvery Sunproof' na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren). Aangezien de plant wat minder goed winterhard is dan andere cultivars kun je dit het beste in het voorjaar doen. De plant wordt bij scheuren/delen uitgegraven, waarna je de plant in verschillende delen opsplitst en de jonge, gezonde plantdelen terug plant. Dit houdt de plant jong, sterk en krachtig. In de meeste gevallen betekent dit dat de kern van de uitgegraven plant weggegooid kan worden. Eventueel kan de Liriope muscari 'Silvery Sunproof' ook door zomerstek worden vermeerderd.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Liriope muscari 'Silvery Sunproof'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.