Malva moschata 'Alba'

Kaasjeskruid
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,19
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,59
Va. 6 stuks
€ 2,49
Va. 12 stuks
€ 2,39
Va. 24 stuks
€ 2,29
Va. 96 stuks
€ 2,19

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Kaasjeskruid

De Malva moschata 'Alba', ook wel Kaasjeskruid of Muskuskaasjeskruid genoemd is een half verhoute, veelgebruikte  (en bladverliezende) vaste plant met een opgaande groeiwijze. De handvormige bladeren zijn diep ingesneden, handvormig, gelobd en hebben een een groene tot iets of wat groengrijze kleur.

In de maanden juni tot en met september bloeit de Malva moschata 'Alba' met witte, komvormige en geurende bloemen met een diameter van zo'n 5 cm. Tijdens deze bloei zorgt dit voor veel bijen en vlinders in de tuin en verspreid hierbij een heerlijke geur. Hierdoor is de plant erg geschikt voor tuinen waarin biodiversiteit en ecologie een belangrijk onderdeel spelen. Zowel het blad (bij kneuzing) als de bloemen van de Malva moschata 'Alba' hebben een lichte, muskusachtige geur. Door middel van zaad laat deze vaste plant zich makkelijk vermeerderen.

De standplaats van de Malva moschata 'Alba' dient bij voorkeur een plek in de volle zon te zijn. Het is belangrijk dat de bodem voldoende luchtig en vochthoudend is. Zorg dus dat er genoeg humus (compost of potgrond) door de aarde is gemend. Uiteindelijk bereikt de Malva moschata 'Alba' een hoogte van zo'n 60 cm en behoort daarmee tot de middelgrote vaste planten. De Malva moschata 'Alba' laat zich makkelijk combineren met andere tuinplanten en is daarbij erg decoratief samen met andere, rijkbloeiende vaste planten. Hierbij leent de plant zich perfect voor in een border, zowel in kleine als grote groepen bij elkaar. Verder heeft de Malva moschata 'Alba' weinig onderhoud nog en is in ons klimaat goed winterhard.

De Malva moschata 'Alba' (Kaasjeskruid) koop je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Malva moschata 'Alba'

Artikelnummer
253
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Malva (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
60 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Vochthoudende grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Gemakkelijke plant
 • Rijkbloeiend
 • Trekt bijen aan

  Malva moschata 'Alba' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Malva moschata 'Alba'.
  Malva moschata 'Alba' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voor de Malva moschata ‘Alba’ dient de plantafstand per vierkante meter zo’n 6 stuks te zijn (bij een potmaat van 9x9 cm). Hierbij verlangt de plant naar een zonnige standplaats. Omdat de plant potgekweekt is kan deze jaarrond aangeplant worden. Uitzondering hierop is wanneer het vriest of sneeuwt. Zijn de temperaturen boven nul, dan kan er ieder jaargetijde aangeplant worden. Om goed van start te gaan is het raadzaam om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Een goede bodem is namelijk van grote invloed op de ontwikkeling van de plant. Na aanplanten en de eerste periode daarna is het (zeker bij zonnige, warme dagen) belangrijk op tijd water te geven zodat de plant goed kan wortelen.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Malva moschata ‘Alba’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een vaste plant is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze in een vrij korte tijd (4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat de plant in korte tijd hard groeit zijn er genoeg voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de plant een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  Afgestorven plantdelen kunnen het beste pas in het voorjaar teruggesnoeid worden. Deze beschermen de plant van nature tegen vorst in de winter. Snoei de Malva moschata ‘Alba’ voordat de nieuwe uitlopers tevoorschijn komen, zo’n 10 cm boven de grond terug. Eventueel zou je de plant in het najaar al wat in kunnen korten, maar snoei in deze periode nooit de plant in zijn geheel terug.

  Om nieuwe bloei te stimuleren kun je uitgebloeide bloemen het beste direct wegsnoeien. Hierdoor gaat alle energie van de plant naar de nieuwe bloemknoppen.


  Water geven

  Ten opzichte van andere planten, heeft de Malva moschata ‘Alba’ een gemiddelde tot bovengemiddelde waterbehoefte. Dit betekent dat de plant iets sneller water nodig heeft dan de ‘gemiddelde tuinplant’. Controleer dus bij zonnige, warme dagen of de bodem nog voldoende vochtig is en of de Malva moschata ‘Alba’ geen eerste tekenen van uitdrogingsverschijnselen (slap blad) vertoont. Geef bij voorkeur in de avond water zodat er minder water verdampt en er geen kans is op verbranding van het blad vanwege de felle zon. Daarbij kun je beter rijkelijk water geven dan iedere dag steeds een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel.


  Scheuren

  Om een bloei- en groeikrachtige vaste plant te houden is het belangrijk om de Malva moschata ‘Alba’ tijdig te verjongen. Wij adviseren om de plant na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. De kern van de plant is in de meeste gevallen het minst mooi en plant deze dan ook niet terug. Kies de jongste en mooiste plantendelen (meestal de buitenkant) en zet deze weer terug in de grond. Dit houdt de Malva moschata ‘Alba’ jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar, bij voorkeur op een bewolkte dag. 


  Bijzonderheden

  Om de twee jaar wat compost bij de Malva moschata ‘Alba’ strooien (in het voorjaar of najaar) om het organische gehalte van de bodem te verhogen. Dit verbetert de bodemstructuur wat vervolgens weer positief is voor de groei van de plant. Daarbij blijft de bodem ook langer vochtig.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Malva moschata 'Alba'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.