Melissa officinalis

  • Onderhoudsarm
  • Gemakkelijke plant
  • Geurend


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 687
Geslacht: Melissa
Uiteindelijke hoogte: 90 cm
Bloeikleur: Blauw, Wit
Bloeimaand(en): Juli, Augustus, September
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Pot, Plantenbak
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, liefst iets kalkhoudend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Ja
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:In het voorjaar bruine bladeren en stengels wegknippen.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Citroenmelisse

De Melissa officinalis, ook wel Citroenmelisse genoemd is een bladverliezende vaste plant die ook erg bekend staat als kruidenplant. Het harige groene blad is ovaal van vorm, gekarteld en geurt naar citroen. Opvallend aan het blad zijn ook de prachtige nerven. De stengels van de Melissa officinalis hebben een lichtgroene kleur, vrijwel vierkant en behaard. In de maanden juli, augustus en september bloeit de Citroenmelisse met lichtblauwe tot iets wat witgele bloempjes. De (zachte) scheuten en bladeren van de plant worden in de Mediterrane keuken ook vaak gebruikt in salades, bij vis, vlees, sauzen en als thee.

De standplaats van de Melissa officinalis dient een zonnige of eventueel half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een humusrijke en waterdoorlatende bodem. Voorkeur gaat hierbij uit naar een beschutte plek uit de wind. Uiteindelijk kan de Citroenmelisse een hoogte bereiken van zo'n 90 cm. Door middel van snoei is deze vaste plant/kruidenplant ook kleiner te houden. De Melissa officinalis zal na het terugsnoeien snel weer nieuwe scheuten vormen. Hierbij leent de plant zich perfect voor in een border, in kruidentuinen en plantenbakken maar ook in een pot voor op tafel op het terras. Bij strenge vorst is het verstandig om de plant af te dekken om eventuele vorstschade te voorkomen.

De Melissa officinalis (Citroenmelisse) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Melissa officinalis combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Melissa officinalis.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Melissa officinalis

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes