Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'

Prachtriet
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind september/begin oktober kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Prachtriet

De Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne', ook wel Prachtriet genoemd is een grote, polvormende siergras die een hoogte kan bereiken van zo'n 150 cm hoog. Het siergras heeft een opgaande groeiwijze met overhangend blad. Het is een grassoort om 'body' in de tuin te creëren! De lange, smalle bladeren zijn groen van kleur met een zilverwitte middenstreep. In de herfst verkleurd het blad van de Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne' naar een gele tot oranjerode kleur.

In de maanden september tot en met november bloeit de Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne' met sierlijke bloempluimen. Hiermee is het siergras een late zomerbloeier (en herfstbloeier). De bloempluimen verkleuren van een rozerode tot zilverroze kleur naar een meer witbruine (brons-kleurige) tot zilvergrijze kleur later in het jaar.

De standplaats van de Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een liefst vochthoudende, maar doorlatende bodem. De plant heeft even de tijd nodig om zich te vestigen, maar eenmaal gewend aan zijn standplaats zal het Prachtriet schitteren! Hoewel het siergras bladverliezend is, is de plant tot ver in de winter decoratief. De Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne' kan gebruikt voor als solitaire plant maar is als groepsbeplanting in een border ook erg mooi. Het is een veelgebruikte en populaire siergras soort die in een siergrassenborder niet mag ontbreken. Verder is de Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne' volledig winterhard en heeft geen bijzonder onderhoud nodig.

De Miscanthus sinensis 'Gracillimus' (Prachtriet) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'

Artikelnummer
205
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Miscanthus (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande tot bossige groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
150 cm
Bloeikleur
Bruin, Rood, Roze, Wit
Bloeimaand(en)
Augustus, September, Oktober, November
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Solitair
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Potgekweekt

  Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Het aanplanten van de Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ is jaarrond mogelijk zolang het op 't moment van planten maar niet vriest of sneeuwt. Dit jaarrond aanplanten kan omdat de plant potgekweekt is en daardoor al een goed ontwikkeld wortelgestel heeft. Voor een juiste plantdichtheid adviseren wij om bij een potmaat van 9x9 cm zo'n ± 6 stuks per m2 aan te houden op een zonnige plek in de tuin.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het belangrijk om de grond voldoende vochtig te houden. Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam om de grondbewerking (en plantinstructies) op te volgen. Dit komt de groei en bloei van de plant ten goede.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  De Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ heeft een gemiddelde mestbehoefte. Aangezien het een siergras is adviseren wij te bemesten met een snelwerkende (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststof strooi je vervolgens 2 keer per jaar (in het voorjaar en zomer) bij de plant.

  Snelwerkende meststoffen hebben de eigenschap dat ze in een vrij korte tijd (3 tot 4 maanden) de voedingsstoffen voor de plant vrijlaten. Omdat het gras in korte tijd hard groeit zijn er genoeg voedingsstoffen nodig, met name in het voorjaar en de zomer. Naast een betere groei en bloei zorgt de meststof dat de Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ een betere weerstand krijgt en wordt de bodem verbeterd.


  Snoeien

  De Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ is een bladverliezende siergras en sterft in het najaar en winter bovengronds af. Het is raadzaam om de afgestorven plantdelen tot het voorjaar aan de plant te laten zitten. Dit vormt van nature een beschermlaag tegen vorst in de winter waardoor de kans op vorstschade kleiner is. Daarnaast zijn de verkleurde plantdelen tot ver in de winter decoratief, zeker wanneer deze zijn bedekt met een laagje vorst. Snoei eind maart, begin april de Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ tot zo'n 15 cm boven de grond terug.


  Water geven

  De Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is het belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water of vroeg in de ochtend. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


  Scheuren

  Het is belangrijk om de Miscanthus sinensis ‘Kleine Silberspinne’ na een jaar of 3 te scheuren. Hierbij wordt de plant in de lente of herfst in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant opgesplitst in meerdere plantdelen, waarbij de oude delen (met name de kern) weggegooid kan worden. De jonge plantdelen die zich in de meeste gevallen aan de buitenkant van de plant bevinden, kunnen terug geplant worden. Zo blijft het siergras jong en vitaal wat je vervolgens terugziet in de groei- en bloeikracht van de plant. Door middel van scheuren/delen kun je ook perfect te groot geworden planten terug in model brengen.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Miscanthus sinensis 'Kleine Silberspinne'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.