Miscanthus sinensis 'Malepartus'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Gemakkelijke plant


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Miscanthus sinensis 'Gracillimus'


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 614
Geslacht: Miscanthus
Uiteindelijke hoogte: 225 cm
Bloeikleur: Bruin, Paars, Rood
Bloeimaand(en): Augustus, September, Oktober
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:In het vroege voorjaar (maart) tot 20 cm boven de grond terugsnoeien.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Japans sierriet

De Miscanthus sinensis 'Malepartus', ook wel Prachtriet of Japans sierriet genoemd is een opgaande siergras met een exotisch uiterlijk. Het blad is groen van kleur, vrij smal en kenmerkend is de witte streep op het blad. In de maanden augustus tot begin november bloeit het Japans sierriet zeer uitbundig met roodbruine tot later zilverkleurige bloempluimen. Deze bloempluimen steken sierlijk boven het blad en en golven mooi met de wind mee.

De standplaats van de Miscanthus sinensis 'Malepartus' dient net als de andere binnen zijn soort een zonnige plek in de tuin te zijn op een liefst waterdoorlatende bodem. Onder de juiste omstandigheden kan de Prachtriet uitgroeien tot een hoogte van zo'n 200-225 cm. Hierbij leent de Miscanthus zich perfect voor in een border (als solitair) en is in de grotere tuinen ook erg mooi als groepsbeplanting. De bladeren en stengels blijven tot ver in de winter erg decoratief. Snoei deze pas in het vroege voorjaar terug aangezien de bladeren en stengels van nature als bescherming dienen tijdens vorst. Voor in onderhoudsarme (siergras)tuinen mag het Japans sierriet zeker niet ontbreken.

De Miscanthus sinensis 'Malepartus' (Japans sierriet) kun je voordelig online kopen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Miscanthus sinensis 'Malepartus' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Miscanthus sinensis 'Malepartus'.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Miscanthus sinensis 'Malepartus'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes