Nepeta faassenii 'Six Hills Giant'

Kattekruid
Hoogte plant bij levering
Prijs
2,29
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,69
Va. 6 stuks
€ 2,59
Va. 12 stuks
€ 2,49
Va. 24 stuks
€ 2,39
Va. 96 stuks
€ 2,29

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Kattekruid

De Nepeta faassenii 'Six Hills Giant', ook wel Kattekruid genoemd is een bladverliezende vaste plant met een breedgespreide tot opgaande, bossige groeiwijze. De groengrijze tot zilvergrijze, aromatisch bladeren van het Kattekruid zijn ovaalvormig en aan de rand getand. Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' is moeilijk te onderscheiden van Nepeta faassenii 'Walker's Low'. Verschil is dat de bloemen iets groter zijn en de stengels ietsjes langer.

In de maanden mei tot en met augustus bloeit de Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' rijkelijk met prachtige paarsblauwe, smalle bloemaren (in losse kransen) die erg geliefd zijn bij vlinders, bijen en hommels. Vanwege de lange bloei is het Kattekruid een erg geliefde borderplant. Voor wie katten uit de tuin wil weren kan de Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' beter niet gebruiken, ze zijn er namelijk dol op.

De standplaats van de Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' dient een zonnige plek in de tuin te zijn en groeit op vrijwel iedere doorlaatbare (liefst iets wat kalkrijke) bodem. Plant hierbij zo'n 6 stuks per vierkante meter. Meer is niet nodig vanwege de brede groeiwijze van het Kattekruid. Hoewel de plant redelijk droogtetolerant is bij aanhoudende droogte toch tijdig water geven. Uiteindelijk bereikt de Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' een hoogte van zo'n circa 60-70 cm. Hierbij leent deze de vaste plant zich perfect voor in een border en als vakbeplanting. Verder heeft deze tuinplant weinig onderhoud nodig en is eenvoudig te combineren met andere vaste planten. Goed winterhard.

De Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' (Kattekruid) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Nepeta faassenii 'Six Hills Giant'

Artikelnummer
173
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Nepeta (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Bossige uitgespreide groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
70 cm
Bloeikleur
Blauw, Paars
Bloeimaand(en)
Mei, Juni, Juli, Augustus
Bladkleur
Groen, Grijs
Standplaats
Zon
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Rijkbloeiend
 • Trekt bijen aan

  Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Nepeta faassenii 'Six Hills Giant'.
  Nepeta faassenii 'Six Hills Giant' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Plant & Grow adviseert zo'n 6 stuks per m² (bij een potmaat van 9x9 cm) te planten op een zonnige plek in de tuin. Voordat de Nepeta faassenii ‘Six Hills Giant’ wordt aangeplant is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. Voor tips en advies, zie onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.

  Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond aangeplant worden, met uitzondering van vorst- en sneeuwperiode. Geef na aanplanten rijkelijk water zodat de plant zich goed kan wortelen en dus goed kan gaan groeien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Nepeta faassenii ‘Six Hills Giant’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een vaste plant gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

  Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Nepeta faassenii ‘Six Hills Giant’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


  Snoeien

  Snoei de plant in het voorjaar pas tot 5 cm boven de grond terug, net voordat de plant begint met uitlopen. De afgestorven plantdelen van de Nepeta faassenii ‘Six Hills Giant’ vormen in de winter van nature namelijk een beschermlaag bij vorst. Gebruik hierbij een scherpe snoeischaar of heggenschaar.

  In de zomer kun je de uitgebloeide bloemen wegsnoeien maar voor de vitaliteit en het model van de Nepeta faassenii ‘Six Hills Giant’ kun je deze halverwege de zomer beter in zijn geheel terugsnoeien (tot zo'n 5 cm boven de grond). De plant zal dan weer spoedig opnieuw uitlopen en in dat zelfde jaar voor een tweede keer bloeien. Dit houdt de plant jong en vitaal.


  Water geven

  De Nepeta faassenii ‘Six Hills Giant’ dient bij aanhoudende droogte tijdig water te krijgen. Hierbij geldt, hoe warmer en zonniger de standplaats (eventueel in combinatie met wind), hoe sneller de bodem uitdroogt en dus hoe sneller de plant water nodig heeft. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Vang je regenwater op in de tuin? Gebruik dan dit water om kosten te besparen en het milieu minder te belasten.


  Scheuren

  Het is belangrijk om de Nepeta faassenii ‘Six Hills Giant’ om het jaar (mag eventueel ook ieder jaar) te scheuren. Hierbij wordt de vaste plant in de lente of herfst in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant opgesplitst in meerdere plantdelen, waarbij de oude delen (met name de kern) weggegooid kan worden. De jonge plantdelen die zich in de meeste gevallen aan de buitenkant van de plant bevinden, kunnen terug geplant worden. Zo blijft de plant jong en vitaal wat je vervolgens terugziet in de groei- en bloeikracht van de plant. Door middel van scheuren/delen kun je ook perfect te groot geworden vaste planten terug in model brengen.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Nepeta faassenii 'Six Hills Giant'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.