Nepeta sibirica

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Trekt bijen aan


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 750
Geslacht: Nepeta
Uiteindelijke hoogte: 90 cm
Bloeikleur: Blauw, Paars
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats: zon
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Na de eerste bloei terugsnoeien om nieuwe bloei te stimuleren.
Bemesten:Weinig mestbehoefte, om de 2 jaar in het voorjaar (een beetje) bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor deze plant
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Siberisch kattekruid

De Nepeta sibirica, ook wel Siberisch kattekruid genoemd is een bladverliezende en polvormende vaste plant waar je met de juiste verzorging jarenlang plezier van kunt hebben. De bladeren zijn groen van kleur en licht behaard. In de maanden juni, juli en augustus bloeit de Nepeta sibirica met blauwe tot blauwpaarse, lipvormige bloemetjes. Vlinders en bijen komen op de bloemen van het Siberisch kattekruid af. 

De Nepeta heeft een bossige groeiwijze die met name bij stevige wind of harde regen uit elkaar kan vallen. Dit kan vermeden worden om de stengels bij elkaar te binnen of de tuinplant in een plantrek te zetten. Tevens mag de plant na de eerste bloei gesnoeid worden. Hierdoor blijft de vaste plant compacter en zal daarbij voor een tweede bloeiperiode zorgen.

De standplaats van de Nepeta sibirica dient een zonnige plek in de tuin te zijn op een liefst iets of wat droge grond. Uiteindelijk kan het Siberisch kattenkruid een hoogte bereiken van zo'n 80-100 cm. De plant staat erom bekend dat hij kan gaan woekeren. Geeft het Siberisch kattekruid daarom niet teveel mest (dit bevorderd namelijk het woekeren) en scheur de plant ieder voorjaar om te zorgen dat hij in model blijft. Verder is de Nepeta sibirica goed te gebruiken in een border, zowel solitair als in groepsbeplanting.

De Nepeta sibirica (Siberisch kattekruid) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Nepeta sibirica combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Nepeta sibirica.


Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Nepeta sibirica

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes