Pachysandra terminalis 'Green Carpet'

Schaduwkruid 1 Beoordeling
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
1,99
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,39
Va. 6 stuks
€ 2,29
Va. 12 stuks
€ 2,19
Va. 24 stuks
€ 2,09
Va. 96 stuks
€ 1,99

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Schaduwkruid

De Pachysandra terminalis 'Green Carpet', ook wel Schaduwkruid genoemd is een groenblijvende en onderhoudsarme bodembedekker. De Pachysandra terminalis 'Green Carpet' is het mooist met dondergroen blad, waardoor een schaduwrijke plek wordt aangeraden. Bij teveel zonlicht verkleuren de bladeren geelgroen. In het vroege voorjaar, in de maanden april en mei, bloeit de Pachysandra terminalis 'Green Carpet' met kleine witte bloempjes. Deze bloemen trekken bijen en hommels aan.

Naast dat de standplaats van de Pachysandra terminalis 'Green Carpet' niet al te zonnig mag zijn, is het belangrijk dat de bodem ook voldoende vocht-doorlatend is. Deze cultivar wordt iets minder hoog dan de gewone Pachysandra terminalis. Verder heeft de bodembedekker weinig onderhoud nodig en laat zich goed combineren met andere schaduwminnende planten.

De Pachysandra terminalis 'Green Carpet' (Schaduwkruid) bestel je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Pachysandra terminalis 'Green Carpet'

Artikelnummer
33
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Pachysandra (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Zodevormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
15 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Maart, April
Bladkleur
Groen
Standplaats
Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 16 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Onderbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Voorkomt onkruid

  Pachysandra terminalis 'Green Carpet' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Pachysandra terminalis 'Green Carpet'. Deze planten zijn los van elkaar, maar ook als complete borderpakketten te bestellen.  Pachysandra terminalis 'Green Carpet' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  De Pachysandra terminalis ‘Green Carpet’ is potgekweekt. Hierdoor kan de plant, ongeacht het seizoen jaarrond aangeplant worden zolang het op 't moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Om te zorgen dat de plant goed gaat wortelen is het belangrijk om na aanplanten rijkelijk water te geven. Vooral in de eerste periode na aanplanten moet de bodem voldoende vochtig zijn.

  Wij adviseren om ongeveer 9 stuks per m2 (bij een potmaat van 9x9 cm) te zetten op een half beschaduwde tot schaduwrijke standplaats. Om te zorgen dat de Pachysandra terminalis ‘Green Carpet’ goed kan groeien dient eerst op de juiste manier grondbewerking verricht te worden. De tuinexperts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je welke te vinden zijn op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Pachysandra terminalis ‘Green Carpet’ heeft een normale mestbehoefte. Omdat het hier om een bodembedekker gaat adviseren wij om een meststof te gebruiken die zo’n 4 maanden werkt. Strooi hierbij 2 maal per jaar (in het voorjaar en zomer) de mestkorrels rondom de plant voor een betere groei, bloei en weerstand van de plant.

  Meststoffen die zo’n 4 maanden werken geven in korte tijd de voedingstoffen vrij aan de plant. De meeste vaste planten, zo ook de Pachysandra terminalis ‘Green Carpet’ heeft de eigenschap om in korte tijd hard te groeien. Met name in deze periode heeft de plant een behoorlijke behoefte aan voedingsstoffen. Bemest daarom in de maanden maart en juni en strooi de mestkorrels rondom of tussen de planten, liefst niet in/op de plant in verband met eventuele bladverbranding. Zo voorkom je een mesttekort voor de plant.


  Snoeien

  Ten opzichte van andere planten, hoeft de vrijwel Pachysandra terminalis ‘Green Carpet’ niet gesnoeid te worden. Als je de Pachysandra terminalis ‘Green Carpet’ in vakbeplantingen of langs terrassen/padden gebruikt kun je jaarlijks de randen wat bijsnoeien om een 'strak' geheel te vormen. Uitgebloeide bloemen hoeven niet weggesnoeid te worden, deze vallen vanzelf van de plant.


  Water geven

  De Pachysandra terminalis ‘Green Carpet’ heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de bodembedekker water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Pachysandra terminalis 'Green Carpet'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.