Pachysandra terminalis 'Green Sheen'

Schaduwkruid 1 Beoordeling
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind augustus/begin september kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Schaduwkruid

De Pachysandra terminalis 'Green Sheen', ook wel Schaduwkruid genoemd is een cultivar soort die veel minder gevoelig is voor bladverkleuring in de zon. Behoud vele malen beter zijn donkergroene bladkleur dan andere cultivars. Daarnaast heeft deze soort een meer glimmend blad dan de gewone Pachysandra terminalis. In de maanden maart en april bloeit de Pachysandra terminalis 'Green Sheen' met witte bloempjes die erg geliefd zijn bij hommels en bijen.

De Pachysandra terminalis 'Green Sheen' is perfect geschikt voor in een border of in vakbeplantingen. Het is hierbij belangrijk dat de bodem voldoende waterdoorlatend is. Uiteindelijk wordt de plant niet veel hoger dan 15 cm. In de breedte loopt de plant wel verder uit en is daardoor perfect geschikt als bodembedekker. Verder is de plant makkelijk te combineren met andere tuinplanten en heeft weinig onderhoud nodig.

De Pachysandra terminalis 'Green Sheen' (Schaduwkruid) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Pachysandra terminalis 'Green Sheen'

Artikelnummer
34
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Pachysandra (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Zodevormende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
15 cm
Bloeikleur
Wit
Bloeimaand(en)
Maart, April
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw, Schaduw
Plantafstand
± 16 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend, Voedselrijke grond
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Onderbeplanting
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Groenblijvend
 • Voorkomt onkruid

  Pachysandra terminalis 'Green Sheen' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Pachysandra terminalis 'Green Sheen'.
  Pachysandra terminalis 'Green Sheen' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Pachysandra terminalis ‘Green Sheen’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 9 stuks per m².


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om ervoor te zorgen dat de Pachysandra terminalis ‘Green Sheen’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant 2 keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

  Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De bodembedekker kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij de plant.


  Snoeien

  In tegenstelling tot veel andere planten, hoeft de Pachysandra terminalis ‘Green Sheen’ niet of nauwelijks gesnoeid te worden. De plant blijft zonder snoei het beste in model en is daarbij wintergroen. Met wintergroen wordt bedoeld dat de Pachysandra terminalis ‘Green Sheen’ in het najaar en winter niet bovengronds afsterft. Het blad blijft dus gewoon aan de plant zitten. Eventueel kunnen de randen in het voorjaar of najaar gesnoeid worden om mooie, strakke randen te houden.


  Water geven

  De Pachysandra terminalis ‘Green Sheen’ dient bij aanhoudende droogte tijdig water te krijgen. Hierbij geldt, hoe warmer en zonniger de standplaats (eventueel in combinatie met wind), hoe sneller de bodem uitdroogt en dus hoe sneller de plant water nodig heeft. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Vang je regenwater op in de tuin? Gebruik dan dit water om kosten te besparen en het milieu minder te belasten.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Pachysandra terminalis 'Green Sheen'
  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.