Pachysandra terminalis 'Variegata'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Voorkomt onkruid


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar. Een passend alternatief kan zijn: Pachysandra terminalis


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 35
Geslacht: Pachysandra
Uiteindelijke hoogte: 15 cm
Bloeikleur: Wit
Bloeimaand(en): Maart, April
Bladkleur: Groenwit
Aantal planten: ± 
16 per m2
Standplaats: halfschaduw, schaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting, Onderbeplanting
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Ja
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, vermijd kalkrijke gronden
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Bontbladige schaduwkruid

Een bondbladige in zijn soort, de Pachysandra terminalis 'Variegata' oftewel Bontbladige schaduwkruid. De plant bloeit net als zijn soortgenoten in de maanden maart en april met kleine, wit bloempjes. Het blad is groen van kleur met een witbonte bladrand. 

Indien er zich groene bladeren ontwikkelen (dit gebeurd heel soms) moeten deze zo snel mogelijk tot de grond toe worden weggeknipt. Hiermee voorkom je dat de plant zijn bonte bladkleur verliest.

De standplaats van de Pachysandra terminalis 'Variegata' dient bij voorkeur een schaduwrijke plek in de tuin te zijn, maar kan ook in de halfschaduw goed vertoeven. Belangrijk is dat de bodem voldoende luchtig is. Uiteindelijk wordt de Pachysandra terminalis 'Variegata' niet veel hoger dan 15 cm. Daarbij is deze tuinplant goed winterhard en makkelijk te combineren met andere planten.

De Pachysandra terminalis 'Variegata' (Bontbladige schaduwkruid) bestel je voordelig online bij tuinplanten webshop Plant & Grow.


Pachysandra terminalis 'Variegata' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Pachysandra terminalis 'Variegata'.


€ 1,59
Tellima grandiflora Tellima
HalfschaduwSchaduw
 
 
50cm
€ 1,89
Brunnera macrophylla Kaukasisch vergeet-mij-nietje
Kaukasisch vergeet-mij-nietje

Brunnera macrophylla

ZonHalfschaduwSchaduw
 
60cm
€ 2,09
Carex oshimensis 'Evergold'  Zegge


€ 2,19
Blechnum spicant Dubbelloof varen
Dubbelloof varen

Blechnum spicant

HalfschaduwSchaduw
50cm


Verzorging en onderhoud Pachysandra terminalis 'Variegata'


Aanplanten

Voordat je begint met aanplanten is het raadzaam eerst de grondbewerking uit te voeren zoals beschreven op onze pagina over grondbewerking en plantinstructies. Het groei- en bloeisucces van de plant is namelijk voor een groot deel afhankelijk van de bodem. Omdat de Pachysandra terminalis ‘Variegata’ potgekweekt is (en daardoor een goed ontwikkeld wortelgestel) kan deze ieder seizoen aangeplant worden, met uitzondering van een vorst- of sneeuwperiode.

Om ervoor te zorgen dat de plant zich goed kan wortelen, is het aan te raden om na het aanplanten de bodem voldoende vochtig te houden. Zeker in periodes van veel zon en hoge temperaturen. Plant hierbij de Pachysandra terminalis ‘Variegata’ op een half beschaduwde tot schaduwrijke plaats in de tuin waarbij een planthoeveelheid van ± 9 stuks per vierkante meter (potmaat 9x9 cm) aangehouden kan worden.


Bemesten

€ 12,99
Pokon Bio Tuinmest Pokon Bio Tuinmest

Pokon Bio Tuinmest

Om mooie, gezonde en goed groeiende planten te behouden is het belangrijk om te zorgen dat er geen mesttekort optreed. Het is daarom raadzaam om de Pachysandra terminalis ‘Variegata’ twee keer per jaar te bemesten. Doe dit de eerste keer in de maand maart en herhaal dit vervolgens voor een tweede keer in de maand juni. Strooi hierbij de korrels rondom of tussen de planten, liefst niet in de planten in verband met kans op bladverbranding.

Gebruik hierbij een (organische) meststof die zo’n 120 dagen werkt. Deze meststoffen geven in korte tijd alle voedingsstoffen vrij die de plant goed kan gebruiken omdat de Pachysandra terminalis ‘Variegata’ met name in deze periode hard groeit. Zo voorkom je een mesttekort en verhoog je tevens de weerstand van de plant. De plant is daardoor weer minder vatbaar voor ziekte en plagen.


Snoeien

Ten opzichte van andere planten, hoeft de vrijwel Pachysandra terminalis ‘Variegata’ niet gesnoeid te worden. Als je de Pachysandra terminalis ‘Variegata’ in vakbeplantingen of langs terrassen/padden gebruikt kun je jaarlijks de randen wat bijsnoeien om een 'strak' geheel te vormen. Uitgebloeide bloemen hoeven niet weggesnoeid te worden, deze vallen vanzelf van de plant.


Water geven

Om te voorkomen dat de Pachysandra terminalis ‘Variegata’ uitdroogt is het raadzaam om de plant tijdig water te geven. Vooral bij veel zonneschijn en hoge temperaturen (met wind) in de zomer verdampt er veel vocht uit de bodem. Deze kan het beste aangevuld worden door de plant rijkelijk te besproeien. Voor de ontwikkeling van het wortelgestel kun je beter minder vaak sproeien maar dan wel rijkelijk, in plaats van iedere dag een klein beetje water geven. Dit stimuleert de plant meer om ook zelf op zoek te gaan naar vocht in de grond.Reviews over de Pachysandra terminalis 'Variegata'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes