Panicum virgatum 'Prairy Sky'

Vingergras
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,59
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 2,99
Va. 6 stuks
€ 2,89
Va. 12 stuks
€ 2,79
Va. 24 stuks
€ 2,69
Va. 96 stuks
€ 2,59

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Vingergras

De Panicum virgatum 'Prairy Sky', ook wel Vingergras of Pluimgierst genoemd is een strakke, rechtop-groeiende (bijna zuilvormig) siergras met een polvormende groeiwijze. Het blad heeft een wat blauwgroene tot blauwgrijze kleur wat tevens de grootste sierwaarde vormt van de Panicum virgatum 'Prairy Sky'. In de herfst krijgt het gras een gele tot bruingele kleur. De bloeiperiode van de Panicum virgatum 'Prairy Sky' breekt aan in de maanden augustus tot en met oktober waarbij zich luchtige, donkerrode tot roodbruine bloempluimen vormen. Zodra het zaad begint te rijpen krijgen de aren een meer beige kleur.

De standplaats van de Panicum virgatum 'Prairy Sky' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn. Belangrijk is dat de bodem voldoende doorlatende is. Hierbij leent het siergras zich perfect voor in een border, zowel solitair als in groepsbeplating. Daarbij is de Panicum virgatum 'Prairy Sky' geschikt voor in prairietuinen. Uiteindelijk bereikt het Vingergras een hoogte van zo'n circa 120 tot 150 cm. De plant is daarbij goed winterhard, heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gecombineerd worden met andere tuinplanten!

De Panicum virgatum 'Prairy Sky' (Vingergras) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webshop Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Panicum virgatum 'Prairy Sky'

Artikelnummer
211
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Panicum (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande tot bossige groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
120 cm
Bloeikleur
Bruin, Rood, Wit
Bloeimaand(en)
Augustus, September, Oktober
Bladkleur
Blauw, Groen, Grijs
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Solitair
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Onderhoudsarm
 • Gemakkelijke plant
 • Decoratief blad

  Panicum virgatum 'Prairy Sky' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Panicum virgatum 'Prairy Sky'.
  Panicum virgatum 'Prairy Sky' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat de Panicum virgatum ‘Prairy Sky’ aangeplant kan worden is het belangrijk dat de grondbewerking op de juiste manier is uitgevoerd. De experts van Plant & Grow hebben alle tips en adviezen voor je opgeschreven, die te vinden zijn op de pagina grondbewerking en plantinstructies. Aanplanten kan het hele jaar door (zolang het maar niet vriest) aangezien al onze planten in pot worden opgekweekt. Hierdoor is het wortelgestel uitermate goed ontwikkeld en zal zich dan ook snel wortelen.

  Om te zorgen dat de plant goed aangroeit is het belangrijk om na het aanplanten rijkelijk water te geven. Wortels komen dan beter in contact met de aarde waardoor de plant beter kan wortelen. Ook de eerste periode na aanplanten dient er tijdig water gegeven te worden. Zet bij deze soort (bij een potmaat van 9x9 cm) zo’n 6 stuks per m² op een zonnige of half beschaduwde standplaats.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  De Panicum virgatum ‘Prairy Sky’ kan het beste 2 keer per jaar bemest worden. Gebruik hierbij een meststof die relatief kort werkt (4 maanden). Het voordeel van deze meststoffen is dat ze de voedingsstoffen in vrij korte tijd vrijlaten voor de plant. Omdat de plant met name in het voorjaar en zomer hard groeit, is er op dat moment een grote behoefte aan voeding. Strooi daarom in het voorjaar (maart/april) en de zomer (juni/juli) de mestkorrels rondom de plant. Doe dit bij voorkeur op een moment dat er regen wordt voorspeld. Zodra de meststof in contact komt met vocht, worden de mineralen vrijgelaten.

  Het tijdig bemesten van de Panicum virgatum ‘Prairy Sky’ zorgt voor een goede groei en bloei. Tevens verhoogt het de vitaliteit van de gras, vermindert het de kans op ziekte en plagen en zorgt voor een mooiere bladkleur.


  Snoeien

  Snoei de plant in het voorjaar pas tot 10-15 cm boven de grond terug, net voordat het gras begint uit te lopen. Dit houdt doorgaans in dat de plant in april gesnoeid kan worden. De afgestorven plantdelen van de Panicum virgatum ‘Prairy Sky’ vormen in de winter van nature een beschermlaag bij vorst. Daarnaast zijn de verdorde en verkleurde plantdelen tot ver in de winter decoratief waardoor terugsnoeien in het najaar erg zonde zou zijn. Gebruik bij het snoeien een heggenschaar of snoeischaar.


  Water geven

  De Panicum virgatum ‘Prairy Sky’ heeft een normale waterbehoefte. Hoe zonniger de standplaats, hoe sneller de plant water nodig heeft. Bij langdurige droogte en hoge temperaturen is het belangrijk om op tijd water te geven. Geef hierbij 't liefst in één keer rijkelijk (opgevangen regen)water dan iedere dag een klein beetje. Dit is beter voor de ontwikkeling van het wortelgestel. Geef de plant bij voorkeur in de avonduren water of vroeg in de ochtend. Hierdoor verdampt er minder water en is er vrijwel geen kans op bladverbranding.


  Scheuren

  Om te zorgen dat de Panicum virgatum ‘Prairy Sky’ groei- en bloeikrachtig blijft is het raadzaam om de plant na ± 3 jaar te scheuren. Hierbij wordt de plant in zijn geheel uitgegraven, in meerdere delen opgesplitst en vervolgens de jonge, gezonde plantdelen terug geplant. In de meeste gevallen zullen dit de buitenste plantdelen zijn. Oude plantdelen kunnen worden weggegooid. Het scheuren, ook wel delen genoemd kun je het beste doen in het voorjaar of het najaar. De plant bevind zich in deze jaargetijde in een relatief rustigere periode en gaat de energie van de plant sneller naar het wortelgestel.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Panicum virgatum 'Prairy Sky'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.