Panicum virgatum 'Shenandoah'

Vingergras
Hoogte plant bij levering
5-10 cm | Pot 9x9cm
Prijs
2,79
m2
=
Aantal Planten


Profiteer van onze staffelkorting
Va. 2 stuks
€ 3,19
Va. 6 stuks
€ 3,09
Va. 12 stuks
€ 2,99
Va. 24 stuks
€ 2,89
Va. 96 stuks
€ 2,79

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Vingergras

De Panicum virgatum 'Shenandoah', ook wel Vingergras genoemd is een prachtige siergras soort. De groene, overhangende bladeren in het voorjaar verkleuren naar mate het seizoen vordert (begint ongeveer vanaf juni) naar een donkerrode bladkleur. De bladeren krijgen een steeds fellere, wijnrode kleur en vormen de grootste sierwaarde van de Panicum virgatum 'Shenandoah'. In de maanden juli, augustus en september bloeit de Panicum virgatum 'Shenandoah' met roze aren die later in de herfst verkleuren naar een lichtbruine kleur.

De standplaats van de Panicum virgatum 'Shenandoah' dient een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een doorlatende grond. Uiteindelijk bereikt dit siergras een hoogte van zo'n 120 cm. Hierbij leent deze blikvanger zich perfect voor in een border en komt als groepsbeplanting het beste tot zijn recht. Hierbij laat de Panicum virgatum 'Shenandoah' zich makkelijk combineren met bijvoorbeeld vaste planten (Helenium). Verder heeft het gras weinig onderhoud nodig en is in ons klimaat volledig winterhard.

De Panicum virgatum 'Shenandoah' (Vingergras) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Panicum virgatum 'Shenandoah'

Artikelnummer
210
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Panicum (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Opgaande tot bossige groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
120 cm
Bloeikleur
Bruin, Roze
Bloeimaand(en)
Juli, Augustus, September
Bladkleur
Groen, Rood
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 6 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Solitair
Groenblijvend
Nee
Winterhardheid
Zeer
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Decoratief blad

  Panicum virgatum 'Shenandoah' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Panicum virgatum 'Shenandoah'.
  Panicum virgatum 'Shenandoah' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Aangezien de Panicum virgatum ‘Shenandoah’ potgekweekt is kan deze het gehele jaar door aangeplant worden, zolang het op het moment van aanplanten maar niet vriest of sneeuwt. Hierbij adviseren wij een planthoeveelheid van 6 stuks per vierkante meter (bij een potmaat van 9x9 cm) op een zonnige (eventueel half beschaduwde) standplaats. Om de aangroei van de plant sterk te vergroten is het raadzaam om onze pagina over grondbewerking en plantinstructies op te volgen.

  Na aanplanten en de eerste periode daarna is het noodzakelijk om de plant voldoende water te geven. De plant kan zich dan beter wortelen en zal zich vervolgens sneller zelf van water kunnen voorzien.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.

  Om de plant bloei- en groeikrachtig te houden is het belangrijk dat je de Panicum virgatum ‘Shenandoah’ op tijd bemest. Het beste is om de plant twee keer per jaar te bemesten: één keer in het voorjaar (maart/april) en een keer in de zomer (juni/juli). Gebruik hierbij een meststof die in 120 dagen alle voedingsstoffen heeft vrijgegeven. Met name in de lente en de zomermaanden groeit het siergras hard en heeft op dat moment dan ook een flinke behoefte aan voedingstoffen.

  Door dus twee keer per jaar tijdig te bemesten voorkom je dat de Panicum virgatum ‘Shenandoah’ een mesttekort krijgt en minder vatbaar wordt voor ziekte en plagen. De meststof zorgt namelijk ook dat de vitaliteit van de plant toeneemt.


  Snoeien

  Afgestorven plantdelen kunnen het beste pas in het voorjaar teruggesnoeid worden. Deze beschermen de plant van nature tegen vorst in de winter. Daarbij is het gras ook in de winter nog lang decoratief. Snoei de Panicum virgatum ‘Shenandoah’ voordat de nieuwe uitlopers tevoorschijn komen, zo’n 10-15 cm boven de grond terug (eind maart). Gebruik hierbij een snoeischaar of heggenschaar.


  Water geven

  De Panicum virgatum ‘Shenandoah’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Scheuren

  Het is belangrijk om de Panicum virgatum ‘Shenandoah’ na een jaar of 3 te scheuren. Hierbij wordt het siergras in de lente of herfst in zijn geheel uitgegraven. Vervolgens wordt de plant opgesplitst in meerdere plantdelen, waarbij de oude delen (met name de kern) weggegooid kan worden. De jonge plantdelen die zich in de meeste gevallen aan de buitenkant van de plant bevinden, kunnen terug geplant worden. Zo blijft het siergras jong en vitaal wat je vervolgens terugziet in de groei- en bloeikracht van de plant. Door middel van scheuren/delen kun je ook perfect te groot geworden Panicum virgatum ‘Shenandoah’ planten terug in model brengen.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  15
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Panicum virgatum 'Shenandoah'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Wij zijn gecertificeerd!
  Thuiswinkel Waarborg
  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.