Parrotia persica

  • Jaarrond te planten
  • Potgekweekt
  • Prachtige herfstkleur
Parrotia persica | Perzisch IJzerhout
  • Parrotia persica | Perzisch IJzerhout
  • Parrotia persica | Perzisch IJzerhout
  • Parrotia persica | Perzisch IJzerhout (12L pot)

Bookmark and ShareTijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 560
Geslacht: Parrotia
Uiteindelijke hoogte: 700 cm
Bloeikleur: Rood
Bloeimaand(en): Februari, Maart
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
1 per m2
Standplaats zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Solitair
Winterhardheid: Goed
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Ja
Onderhoud:  
Snoeien:Zo min mogelijk snoeien, liever niet. Wanneer je toch besluit om de Parrotia te snoeien (kruisende of dode takken), doe dit dan na de bloeiperiode en probeer zoveel mogelijk de natuurlijk vorm aan te houden.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Perzisch IJzerhout

De Parrotia persica, ook wel Perzisch IJzerhout genoemd is een langzaam groeiende sierheester (struik) die vanaf net boven de bodem vertakt en uit kan groeien tot meerstammige middelgrote boom. Als struikvorm bereikt deze heester een hoogte van zo'n 7 meter. Wanneer de Parrotia als boom wordt opgekweekt dan deze enkele meters hoger worden. De stam van het Perzisch IJzerhout is erg decoratief dankzij zijn lichtgrijze kleur met paarsbruine vlekken die vooral op latere leeftijd afbladderende schorplaten heeft. 

In de maanden februari en maart bloeit de Parrotia persica met kleine rode bloempjes nog voordat het blad aan de plant zit (naaktbloeier). Na de bloeiperiode ontwikkelen zich de bruine doosvruchten die na verloop van tijd openspringen. Na de bloei ontluiken ook de bladeren die in eerste instantie een roodpaarse kleur hebben en later verkleuren naar een prachtige glanzende, groene kleur. De bladeren zijn eivormig tot ovaalvormig en zijn zo'n 10 cm groot. In de najaar krijgt het Perzisch IJzerhout een mooie herfstverkleuring.

De standplaats van de Parrotia persica dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een voedselrijke en waterdoorlatende bodem. Hierbij leent deze plant zich het beste als solitaire heester in een border. Zorg ervoor dat het Perzisch IJzerhout genoeg ruimte heeft om zich te ontwikkelen zodat snoeien niet nodig is. Door het oppervlakkige wortelgestel van deze sierheester is het belangrijk om de plant bij aanhoudende droogte extra water te geven. Verder is de Parrotia goed winterhard en laat zich goed combineren met bijvoorbeeld bodembedekkers.

De Parrotia persica (Perzisch IJzerhout) kun je voordelig online bestellen bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow en wordt als struikvorm geleverd.


Gerelateerde tuinplanten

Geen producten gevonden voor de geslecteerde criterea.

Reviews over de Parrotia persica

Nog geen reviews toegevoegd