Pennisetum (Lampenpoetsersgras)

Lampenpoetsersgras (Pennisetum) planten bestellen
Het Lampenpoetsersgras (ook wel Borstelveergras genoemd) is bekend onder de Latijnse naam Pennisetum. Deze Pennisetum is een geslacht uit de grassenfamilie van de Poaceae. Er bestaan zo'n ongeveer 80 verschillende soorten Lampenpoetsersgras die van nature voornamelijk voorkomen in warme en tropische gebieden, maar enkele soorten hiervan ook in delen van West-Europa. De Lampenpoetsersgras-soorten die Plant & Grow aanbied zijn alle meerjarig, maar sommige soorten uit het geslacht van de Pennisetum zijn maar eenjarig. De Pennisetum is in Nederland en België een erg populaire tuinplant. Het siergras loopt relatief gezien wat later uit dan de meeste planten, maar blijft daarin tegen tot ver in de herfst en winter decoratief. Het Lampenpoetsersgras kenmerkt zich door zijn overhangende bladeren en flessenborstel-achtige bloemen.

Meer informatie


 
€ 1,79
Pennisetum alopecuroides Lampenpoetsersgras
Lampenpoetsersgras
Pennisetum alopecuroides
 
100 cm
€ 1,89
Pennisetum alopecuroides 'Hameln' Lampenpoetsersgras
 
60 cm
€ 1,99
Pennisetum alopecuroides 'Little Bunny' Lampenpoetsersgras
 
 
40 cm
Uitverkocht
Pennisetum alopecuroides 'Magic' Lampenpoetsersgras
 
70 cm
Uitverkocht
Pennisetum orientale Lampenpoetsersgras
Lampenpoetsersgras
Pennisetum orientale
 
60 cm

De Pennisetum is een pol-vormende siergras die in de winter bovengronds afsterft. Zodra de temperaturen in het voorjaar weer stijgen, zal ook de plant weer opnieuw beginnen met uitlopen. Het Lampenpoetsersgras is een veelgebruikte tuinplant en een echte 'must have' voor in een siergrassen border. De plant kan in kleine groepjes bij elkaar geplant worden, maar is in grotere groepen als vakbeplanting ook zeer decoratief. Afhankelijk van de soort bereikt de Pennisetum een hoogte van zo'n 40 tot 100 cm. Het Lampenpoetsersgras groeit het beste op een zonnige of half beschaduwde standplaats. Belangrijk hierbij is dat de grond voldoende luchtig is (waterdoorlatend) waarbij een licht humeuze bodem de voorkeur heeft.

Het Lampenpoetsersgras heeft over het algemeen weinig onderhoud nodig. In het vroege voorjaar dient de Pennisetum zo'n 5 tot 10 cm boven de grond teruggesnoeid te worden. Bemest de plant hierbij lichtjes en herhaal dit in het begin van de zomer. Het Lampenpoetsersgras laat zich hierbij eenvoudig combineren met andere tuinplanten (o.a. Liatris, Echinacea en Verbena). Afhankelijk van de soort bloeit de Pennisetum in de maanden juli, augustus, september en oktober met lichtbruine, borstel-achtige bloemen.

 

Pennisetum kopen bij Plant & Grow

Het Lampenpoetsersgras is net als al onze andere tuinplanten potgekweekt. Hierdoor kan de Pennisetum jaarrond aangeplant worden, ongeacht het seizoen (zolang het maar niet vriest). Bestel het Lampenpoetsersgras vandaag nog in onze webshop en de grassen worden binnen 1 tot 4 werkdagen zorgvuldig en snel bij je thuisbezorgd!

 


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?
Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes
Wij zijn gecertificeerd!

Thuiswinkel Waarborg
Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice


Onze socials
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies