Penstemon 'Andenken an F. Hahn'

  • Jaarrond te planten
  • Onderhoudsarm
  • Gemakkelijke plant


Tijdelijk uitverkocht
Dit product is momenteel niet leverbaar.


Planteigenschappen:  
Artikelnummer: 773
Geslacht: Penstemon
Uiteindelijke hoogte: 60 cm
Bloeikleur: Rood, Roze
Bloeimaand(en): Juni, Juli, Augustus, September
Bladkleur: Groen
Aantal planten: ± 
6 per m2
Standplaats: zon, halfschaduw
Toepassing: Border, Groepsbeplanting
Winterhardheid: Matig
Groenblijvend: Nee
Meer informatie  
Grondsoort: Goede tuingrond, waterdoorlatend.
Combi. mogelijkheden:
Geurend: Nee
Vruchten: Nee
Onderhoud:  
Snoeien:Uitgebloeide stengels kunnen na de bloei worden weggeknipt. In het voorjaar de afgestorven en lelijke bladeren verwijderen.
Bemesten:Gemiddelde mestbehoefte, in het voorjaar bemesten met een langdurige meststof is voldoende voor het gehele groeiseizoen.
Wanneer planten:Deze tuinplant is potgekweekt en kan daardoor jaarrond geplant worden (met uitzondering bij vorst en sneeuw).
Minder informatie  

Meer informatie over dit product

Beschrijving Schildpadbloem

De Penstemon 'Andenken an F. Hahn', ook wel Schildpadbloem of  Slangenkop genoemd is semi-wintergroene vaste plant met een opgaande en bossige groeiwijze. Deze cultivar is in 1918 door een Zwitserse kweker geïntroduceerd en is nog steeds een van de meest gebruikte in zijn soort. Het smalle blad is lancetvormig en heeft een mooie groene kleur. In de maanden juni tot ver in september bloeit de Penstemon 'Andenken an F. Hahn' rijkelijk met donkerroze tot rode bloemen.

De standplaats van de Schildpadbloem dient een zonnige (eventueel half schaduw, maar dan bloeit de plant minder rijkelijk) plek in de tuin te zijn op een voedzame en waterdoorlatende bodem. Aangezien de plant matig winterhard is, heeft een beschutte plek in de tuin de voorkeur. De Penstemon 'Andenken an F. Hahn' kan hierbij een hoogte bereiken van zo'n 50-60 cm hoog en laat zich goed combineren met andere tuinplanten. Het is belangrijk om de Slangenkop na enkele jaren te stekken (of te zaaien) om te voorkomen dat de plant wegvalt. Zonder vermeerdering leven ze gemiddeld zo'n 4-5 jaar. Desondanks is dit zeker de moeite waard aangezien de Penstemon een prachtige vaste plant is.

De Penstemon 'Andenken an F. Hahn' (Schildpadbloem) koop je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.


Penstemon 'Andenken an F. Hahn' combineren met andere planten

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Penstemon 'Andenken an F. Hahn'.


€ 1,89
Helianthemum 'Amabile Plenum' Zonneroosje
ZonHalfschaduw
 
 
25cm
€ 1,49
Nepeta faassenii Kattekruid
Zon
 
50cm

Reviews over de Penstemon 'Andenken an F. Hahn'

Nog geen reviews toegevoegd


Bij Plant & Grow betaal je veilig en vertrouwd met

Betaalmethodes