Phlox subulata 'Candy Stripes'

Kruipvlambloem
Belangrijke mededeling
In verband met de vakantieperiode in combinatie met de lancering van een volledig nieuwe webshop en bedrijfsnaam is het op dit moment tijdelijk niet mogelijk om bestellingen te plaatsen in onze webshop.

Vanaf eind augustus/begin september kunt u kiezen uit een nog breder assortiment in onze geheel vernieuwde webshop.
Meer info volgt spoedig


Profiteer van onze staffelkorting

Meer informatie over deze tuinplant

Beschrijving Kruipvlambloem

De Phlox subulata 'Candy Stripes', ook wel Kruipvlambloem genoemd is een semi-wintergroene en veelgebruikte vaste plant. Vaak wordt deze soort ook ingezet als bodembedekker dankzij de kruipende groeiwijze van de plant. De langwerpige, naald-achtige bladeren van de Phlox subulata 'Candy Stripes' zijn donkergroen van kleur. In de maanden april, mei en juni bloeit de Phlox subulata 'Candy Stripes' uitbundig met kleine stervormige, witroze (gestreepte) bloempjes. Zodra deze vaste plant in bloei staat verandert je tuint in een ware bloemenzee!

Uiteindelijk bereikt de Phlox subulata 'Candy Stripes' een hoogte van zo'n 10 cm hoog. De standplaats van de Phlox subulata 'Candy Stripes' dient een zonnige tot half beschaduwde plek in de tuin te zijn op een waterdoorlatende bodem. Naast bodembedekker kan de plant ook perfect gebruikt worden in een plantenbak, border of als groepsbeplanting. In een border is de plant ook erg mooi als randbeplanting. Verder laat de Phlox subulata 'Candy Stripes' zich makkelijk combineren met andere tuinplanten en heeft nauwelijks onderhoud nodig. Goed winterhard.

De Phlox subulata 'Candy Stripes' (Kruipvlambloem) bestel je voordelig online bij tuinplanten webwinkel Plant & Grow.

Met liefde voor jou verpakt
Onze unieke plantverpakking

Als we ergens trots op zijn bij Plant & Grow, dan is dat wel onze eigen, unieke en zelf ontwikkelde verpakking voor onze 9x9 cm pot planten. Na vele jaren van (door)ontwikkeling en research hebben we een verpakking ontwikkeld die het mogelijk maakt om planten onbeschadigd en snel bij je thuis te laten bezorgen.

Meer informatie
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking
Onze unieke plantverpakking

Planteigenschappen Phlox subulata 'Candy Stripes'

Artikelnummer
258
Levertijd
1-5
werkdagen
Geslacht
Phlox (bekijk alle soorten)
Groeivorm(en)
Kruipende breed-uitgroeiende groeiwijze
Hoogte plant bij levering
5-10 cm Pot 9x9cm
Volwassen hoogte plant
10 cm
Bloeikleur
Roze, Wit
Bloeimaand(en)
April, Mei, Juni
Bladkleur
Groen
Standplaats
Zon, Halfschaduw
Plantafstand
± 9 per m2
Grondsoort
Alle grondsoorten, goed doorlatend
Toepassing
Border, Groepsbeplanting, Randbeplanting, Pot, Plantenbak
Groenblijvend
Ja
Winterhardheid
Goed
Geurend
Nee
Vruchten
Nee
Plus- en minpunten
 • Jaarrond te planten
 • Onderhoudsarm
 • Rijkbloeiend

  Phlox subulata 'Candy Stripes' Combineren met andere planten

  Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. De tuinexperts van Plant & Grow hebben hieronder alvast een selectie gemaakt van planten die erg mooi zijn in combinatie met de Phlox subulata 'Candy Stripes'.
  Phlox subulata 'Candy Stripes' Verzorging en onderhoud  Aanplanten

  Voordat je begint met aanplanten is het belangrijk dat de bodem in orde is. Een goede grondbewerking is namelijk de basis voor een goede (aan)groei van de Phlox subulata ‘Candy Stripes’. Om die reden adviseren wij ten alle tijden om onze grondbewerking en plantinstructies op te volgen. Wanneer je dit doet ben je verzekerd van een goede basis en daardoor dus ook van een groei- en bloeikrachtige tuin.

  Wanneer de grondbewerking is afgerond kan de Phlox subulata ‘Candy Stripes’ aangeplant worden. De plantafstand voor deze soort bedraagt zo’n 9 stuks per vierkante meter. Verdeel de planten eerst netjes over het aan te planten gedeelte zodat ze ongeveer even ver uit elkaar staan. Zorg dat deze plant op een zonnige of half beschaduwde plek in de tuin komt te staan. Na aanplanten is het belangrijk om rijkelijk water te geven, zeker in periodes met droogte en zonneschijn.


  Bemesten

  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.

  Om ervoor te zorgen dat de Phlox subulata ‘Candy Stripes’ goed blijft groeien, is het raadzaam om de plant twee keer per jaar te bemesten. Doe dit in de maanden maart en juni en bemest hierbij met een meststof die in 3-4 maanden tijd de voedingstoffen vrijgeeft aan de plant. Naast dat bemesting zorgt voor een betere groei en bloei, verhoogt het de weerstand van de plant waardoor deze minder vatbaar is voor ziekte en plagen.

  Bemest bij voorkeur op een tijdstip wanneer er regen wordt voorspelt. Zodra de meststof in contact komt met vocht worden de voedingsstoffen vrijgegeven. De plant kan dan direct de voedingsstoffen opnemen. Door 2 maal per jaar te bemesten voorkom je een mesttekort bij de plant.


  Snoeien

  De Phlox subulata ‘Candy Stripes’ is een semi-groenblijvende vaste plant en hoeft weinig gesnoeid te worden. Het beste kun je de plant in het voorjaar lichtjes terugsnoeien om zijn compacte vorm te behouden. Daarbij stimuleer je de plant om nieuwe uitlopers te vormen. Wanneer de Phlox subulata ‘Candy Stripes’ is uitgebloeid mag deze nog wat getrimd worden (maar is niet noodzakelijk). De uitgebloeide bloempjes worden hiermee verwijdert waardoor alle energie van de plant naar de ontwikkeling van nieuwe twijgen en bladeren gaat. Daarbij stimuleer je een tweede (vaak wel minder rijkelijke) bloei.

  Vanwege de kruipende groeiwijze kan de Phlox subulata ‘Candy Stripes’ in de breedte soms wat te groot worden. Wanneer de vaste plant in de breedte te groot is geworden kun je deze het beste in het voorjaar of zomer terugsnoeien (met een snoeischaar). Zo hou je de plant mooi binnen de perken en voorkom je dat ze andere planten in de border overgroeien.


  Water geven

  De Phlox subulata ‘Candy Stripes’ heeft een gemiddelde waterbehoefte. Bij aanhoudende droogte tijdig water geven om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Hierbij is het beter om de plant in een keer rijkelijk te voorzien van water, dan iedere dag een klein beetje. Dit stimuleert namelijk het wortelgestel van de plant om zelf op zoek te gaan naar water in de bodem. Gebruik bij voorkeur opgevangen regenwater om de plant te besproeien.


  Scheuren

  Om de bloei- en groeikracht te behouden en/of om de plant binnen de perken te houden wordt geadviseerd om de Phlox subulata ‘Candy Stripes’ na enkele jaren (± 3 jaar) te delen (scheuren), waarbij de plant wordt uitgegraven en opgesplitst in meerdere delen. Kies de jongste en mooiste plantendelen uit en zet deze vervolgens weer terug in de grond. Dit houdt de plant jong en vitaal. Scheuren is mogelijk in het voorjaar of najaar.


  Handig voor erbij
  Bijpassende producten voor tuinplanten
  Bio Tuinmest
  26
  99
  Per st.
  Potgrond compact
  4
  99
  Per st.
  Plantenvoeding
  10
  95
  Per st.
  Plantbooster
  12
  95
  Per st.
  Beoordelingen van onze klanten

  Beoordelingen van onze klanten over

  Phlox subulata 'Candy Stripes'
  Er zijn nog geen reviews toegevoegd.

  Voeg beoordeling toe
  Betaalmethodes

  Hulp nodig?

  Neem contact op met onze klantenservice

  Onze socials

  Volg ons op social media


  Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.