Phlox (Vlambloem/Kruipvlambloem)

Kruipvlambloem (Phlox) planten bestellen
De Phlox, ook wel Flox, Vlambloem of Kruipvlambloem genoemd is een plantengeslacht uit de vlambloemfamilie (Polemoniaceae). Er bestaan ongeveer zo'n 70 verschillende soorten waaruit weer duizenden rassen zijn voortgekomen. Het woord 'phlox' betekent in het Grieks 'vlam', wat weer refereert naar de vuurrode kleur van de wilde Vlambloem.

Meer informatie


Filter
Pagina 1 / 1
  • Toon
 
Populair
80 cm
1 Review
2
39
Va.
80 cm
2
29
Va.
Populair
10 cm
2
19
Va.
Populair
10 cm
2
19
Va.
Populair
10 cm
1 Review
2
19
Va.
Populair
10 cm
3 Reviews
2
09
Va.
15 cm
10 cm
2
09
Va.
Populair
10 cm
1 Review
2
09
Va.
90 cm
uitverkocht
Populair
10 cm
uitverkocht
15 cm
uitverkocht

Er bestaan eenjarige Phloxen en meerjarige (vaste planten) varianten. Plant & Grow heeft alleen de meerjarige Vlambloemen in het assortiment, namelijk de Phlox subulata (kruipende groeiwijze) in verschillende bloemkleuren en de Phlox paniculata (opgaande, bossige groeiwijze).

De Kruipvlambloem is de naam voor de kruipende Phloxen die zo'n 20 cm hoog worden. Deze zijn over het algemeen semi-wintergroen. Voor een gemiddelde Nederlandse winter betekent dit dat de Kruipvlambloem jaarrond wintergroen is. De plant heeft langwerpige, smalle bladeren en zijn groen van kleur. Jonge bladeren zijn lichtgroen, oudere bladeren donkergroen. In het voorjaar bloeit de Phlox subulata rijkelijk met witte, roze, blauwe of paarse bloemen. Deze Phlox soort is perfect geschikt voor in een border als randbeplanting maar wordt ook veel toegepast in rotstuinen en als bodembedekker. De Phlox paniculata (bladverliezend) heeft een opgaande groeiwijze en kunnen tot zo'n 100 cm hoog worden. De plant bloeit rijkelijk met grote bloemschermen in met name de kleuren rood, paars, roze en wit. Een echte kleurrijke toevoeging voor je border!

De Phlox groeit goed op een zonnige (eventueel half beschaduwde) plek in de tuin. Voorkeur gaat hierbij uit naar een wat humusrijke grond die niet uitdroogt. Hogere Vlambloemen die niet al te beschut staan kunnen uit voorzorg het beste worden aangebonden om te voorkomen dat de takken topzwaar worden en doorbreken. Zeker na een zware regenbui willen de takken wel eens gaan hangen. Maar neem dit alsjeblieft voor lief want de Phlox is een erg dankbare en kleurrijke vaste plant waar je zeker geen spijt van krijgt. Strooi in het voorjaar rijkelijk compost bij de Phlox en zorg dat de grond niet uitdroogt. Dit komt de groei en bloei ten goede! Verder laat zowel de lage als hoge Vlambloem zich makkelijk combineren met andere tuinplanten en zijn goed winterhard.

 

Phlox kopen bij Plant & Grow

Op zoek naar kleur in de tuin? Dan biedt de Phlox de oplossing. Deze dankbare tuinplant zorgt dat je lang plezier hebt van je tuin. Bestel de plant vandaag nog in onze webshop en onze kwekers selecteren de mooiste Vlambloem planten uit de kwekerij. Hierdoor ben je verzekerd van de beste kwaliteit!


Niet zeker of deze plant iets is voor in jouw tuin?

Vul hieronder het contactformulier in en wij nemen spoedig contact met je op.
Betaalmethodes

Hulp nodig?

Neem contact op met onze klantenservice

Onze socials

Volg ons op social media


Alle genoemde prijzen op deze pagina zijn inclusief BTW. Prijzen zijn exclusief verzendkosten.